Loading
ro ru en
Afiş
Loading
25 Februarie 2018 | 16:02
„Zilele Creangă” vor fi marcate la Chişinău, Iaşi, Târgu-Neamţ şi Pipirig
În perioada 27 februarie - 4 martie, la Chişinău, Iaşi, Târgu-Neamţ şi Pipirig se va desfăşura Festivalul „Zilele Creangă”, ediţia a VIII-a. La Chişinău evenimentele cu această ocazie vor avea loc la 27 şi 28 februarie, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Programul va demara la Chişinău, la Liceul de creativitate și inventică „Prometeu”, cu spectacolul „În așteptarea poveștilor”, prezentat de către elevii instituției.
 
La Institutul de Filologie al Academiei de Științe a Moldovei va fi organizată conferința științifică „Opera lui Ion Creangă în contemporaneitate”, unde vor prezenta comunicări cercetători de pe ambele maluri ale Prutului.
 
La Liceul Teoretic „Ion Creangă” va avea loc Gala laureaților Festivalului şcolar „Ion Creangă cu neamuri”.
 
Miercuri, 28 februarie, programul va continua la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”, cu maratonul artistic „Gala personajelor crengiene”, la care vor participa elevi și profesori de la mai multe licee din Chișinău.
 
La Iași, Târgu-Neamț și Pipirig, de asemenea, vor fi organizate mai multe evenimente în cadrul festivalului.

Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam