Loading
ro ru en
Afiş
Loading
05 Iunie 2017 | 13:20
„Zilele muzicii noi” vor fi organizate la Chişinău
Idei şi curente muzicale inedite, tendinţe şi orientări estetice şi interpretative de o mare diversitate - vor fi prezente la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional „Zilele muzicii noi”. Evenimentul se va desfăşura în perioada 7-17 iunie, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei şi la IPNA Compania „Teleradio-Moldova”, iar accesul spectatorilor la concerte va fi liber, relatează Moldova 1.
Orchestra Naţională Simfonică a Companiei „Teleradio-Moldova” va inaugura festivalul cu un program excepţional.
 
Festivalul a fost iniţiat acum 26 de ani de către compozitorul Ghenadie Ciobanu, iar obiectivul evenimentului a fost şi rămâne promovarea muzicii contemporane, educarea publicului. Şi la această ediţie spectatorii vor avea parte de concerte inedite.
 
„Ne bucurăm că festivalul are o aşa amploare. La această ediţie vom avea opt concerte, dintre care cinci sunt simfonice şi trei camerale şi, desigur, avem invitaţi de peste hotare, din România, Spania, Canada”, a declarat Pavel Gamurari, preşedintele Uniunii Compozitorilor din Moldova.
 
În cadrul festivalului va avea continuitate proiectul „Muzica românească de pe ambele maluri ale Prutului”. Tinerii muzicieni vor participa la master-class-uri, susţinute de doi importanţi compozitori din România: Liviu Dănceanu şi Adrian Pop. De asemenea, vor fi discuţii pe marginea creaţiilor interpretate, lansări de carte, Zilele muzicii noi fiind  în opinia participanţilor, un eveniment  ce dinamizează viaţa culturală.
 
De-a lungul anilor, acest festival s-a bucurat de prezenţa unor importanţi compozitori şi interpreţi în cadrul celor 350 de concerte, la care au răsunat 1400 de creaţii ale compozitorilor din 40 de ţări ale lumii.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam