Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
20 Februarie 2018 | 14:44
Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional din Moldova anunţă deschiderea concursului pentru selecţia finaliştilor în cadrul Programului Professional Fellows (Programul de Stagiu Profesional în Statele Unite ale Americii. Programul oferă finaliştilor un stagiu de cinci-şase săptămâni într-o instituţie de drept din Statele Unite ale Americii (SUA) şi acoperă toate cheltuielile majore legate de participare.
17 Februarie 2018 | 19:00
Oportunităţi pentru elevii moldoveni de a studia în Olanda
Elevii moldoveni au oportunităţi avantajoase de a studia în Olanda. Patru universităţi prestigioase din această ţară şi-au expus ofertele la un târg educaţional, organizat la Chişinău, deja pentru a doua oară. Pentru a afla mai multe despre programele de studii, tinerii au discutat cu reprezentanţii acestor universităţi, dar şi cu studenţi moldoveni, care le-au împărtăşit din experienţa lor, relatează Mesager.
09 Februarie 2018 | 09:41
Tinerii, invitaţi să participe la un Program de stagii în Parlament
Studenţii în anii terminali, masteranzii şi doctoranzii, tinerii specialişti din mediul academic şi ştiinţific, reprezentanţii societăţii civile pot candida la Programul de stagii. Parlamentul oferă 28 de locuri în secretariatele comisiilor permanente şi în cadrul direcţiilor din Secretariatul Legislativului.
23 Ianuarie 2018 | 17:30
Studenţii moldoveni pot vizita gratuit Polonia timp de 12 zile
Studenţii din Republica Moldova, alături de cei din Belarus, Rusia şi Ucraina, sunt invitaţi să participe la programul Vizite de Studiu în Polonia (Study Tours to Poland), scrie diez.md.
06 Decembrie 2017 | 13:12
Tinerii din Moldova vor fi informaţi despre oportunităţile de a studia peste hotare
Tinerii din Republica Moldova vor fi informaţi despre oportunităţile de a studia la peste 500 de instituţii de învăţământ de peste hotare, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.
31 Octombrie 2017 | 14:31
Peste două mii de oferte de muncă, disponibile la Târgul de Cariere din Chişinău
Salarii care încep de la cinci mii de lei şi oportunităţi de angajare în companii internaţionale. Asta au găsit tinerii specialişti la cea de-a 12-a ediţie a Târgului moldo-român de Cariere, ce se desfăşoară în aceste zile la Chişinău. Cele peste 45 de companii vor să angajeze circa trei mii de profesionişti gata să facă faţă provocărilor profesiei. Totuşi, cei care vin cu oferta au şi unele condiţii, la mare căutare fiind persoanele cu studii superioare şi cele care cunosc limbi străine, relatează Moldova 1.
31 Octombrie 2017 | 09:30
La Chişinău începe Târgul de Cariere
Peste 50 de firme şi instituţii naţionale şi internaţionale vor participa la Târgul de Cariere Chişinău, ce se va desfăşura astăzi şi mâine, între orele 10:00-17:00, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”. Evenimentul este adresat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.
26 Octombrie 2017 | 13:10
Mai multe posibilităţi pentru tinerii din Moldova de a studia peste hotare
Lansat în octombrie 2015, în 16 universităţi din Republica Moldova, programul Erasmus+ a reuşit să capteze atenţia studenţilor. În vederea informării doritorilor despre reuşitele ediţiilor trecute şi noutatea ediţiei 2018, lansatorii programului au organizat astăzi, în capitală, un seminar cu genericul: „De la Erasmus la Erasmus+. O poveste de 30 de ani, relatează Radio Moldova Actualităţi.
25 Octombrie 2017 | 20:30
Tinerii din Moldova pot studia în Polonia
Absolvenţii liceelor din Republica Moldova au posibilitatea să studieze gratis economia, medicina, ingineria, dar şi arta, în universităţile din capitala Sileziei Inferioare. În acest an, autorităţile şi instituţiile de învăţământ superior din Wroclaw propun 50 de locuri bugetare pentru tinerii din Europa de Est. La program pot aplica tinerii care au cunoştinţe bune de limbă poloneză, relatează Mesager.
07 Septembrie 2017 | 18:54
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru burse în Elveţia
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru trei tipuri de burse oferite de către Guvernul Elveţiei, pentru anul academic 2018-2019. Este vorba despre studii de cercetare (12 luni), studii de doctorat (trei ani) şi studii post-doctorale (12 luni) în universităţi elveţiene, scrie IPN.
04 Septembrie 2017 | 14:34
Campanie de informare pentru tinerii interesaţi de studii europene
Studenţii înmatriculaţi la universităţile din Republica Moldova, dar şi tinerii care au obţinut deja o diplomă de studii universitare, interesaţi de studii europene, vor avea posibilitatea să afle despre oportunităţile oferite de Programul Erasmus+ pe dimensiunea învăţământului superior în cadrul unei campanii de informare, lansată de Oficiul Naţional Erasmus+ în Moldova (NEO).
29 August 2017 | 17:33
Elevii din Moldova pot studia gratuit în SUA
Elevii claselor a IX-XI-a, născuţi în perioada 1 ianuarie 2001 – 15 iulie 2003, îşi pot depune dosarele pentru participare la Programului de schimb academic – FLEX 2018-2019, finanţat în întregime de Guvernul SUA, care oferă elevilor posibilitatea de a petrece un an academic în SUA, transmite IPN.
15 August 2017 | 18:42
Burse de studii în Slovacia pentru tineri moldoveni
Slovacia oferă burse de studii pentru şase tineri moldoveni. Ei îşi vor face studiile la diferite universităţi de top şi vor cunoaşte limba şi cultura ţării. Bursierii au fost felicitaţi de către ambasadorul Slovaciei la Chişinău, dar şi de către oficiali moldoveni, relatează Mesager.
19 Mai 2017 | 14:40
Numărul burselor pentru studii în România ar putea fi redus
Unele organizaţii din Republica Moldova îşi exprimă dezacordul după ce de peste Prut au apărut informaţii că numărul de burse destinat tinerilor moldoveni care vor să-şi continue studiile în România, ar putea fi redus în jumătate. Reprezentanţii Blocului Unităţii Naţionale „BUN”, au atenţionat în cadrul unei conferinţe de presă că dacă acest lucru se va întâmpla, atunci îşi rezervă dreptul de a organiza proteste, relatează Moldova 1.
18 Mai 2017 | 20:51
330 de tineri, dar şi profesori, au obţinut burse în cadrul unui proiect
330 de tineri, dar şi profesori din Republica Moldova, au obţinut burse în cadrul Proiectului Erasmus Plus. Ei au mers pentru o perioadă de patru luni în Europa, unde au studiat la universităţi prestigioase. În acest an, Programul Erasmus Plus împlineşte 30 de ani de la fondare, iar de 23 de ani este implementat şi în Republica Moldova, relatează Mesager.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam