Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
07 Septembrie 2017 | 18:54
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru trei tipuri de burse oferite de către Guvernul Elveţiei, pentru anul academic 2018-2019. Este vorba despre studii de cercetare (12 luni), studii de doctorat (trei ani) şi studii post-doctorale (12 luni) în universităţi elveţiene, scrie IPN.
04 Septembrie 2017 | 14:34
Campanie de informare pentru tinerii interesaţi de studii europene
Studenţii înmatriculaţi la universităţile din Republica Moldova, dar şi tinerii care au obţinut deja o diplomă de studii universitare, interesaţi de studii europene, vor avea posibilitatea să afle despre oportunităţile oferite de Programul Erasmus+ pe dimensiunea învăţământului superior în cadrul unei campanii de informare, lansată de Oficiul Naţional Erasmus+ în Moldova (NEO).
29 August 2017 | 17:33
Elevii din Moldova pot studia gratuit în SUA
Elevii claselor a IX-XI-a, născuţi în perioada 1 ianuarie 2001 – 15 iulie 2003, îşi pot depune dosarele pentru participare la Programului de schimb academic – FLEX 2018-2019, finanţat în întregime de Guvernul SUA, care oferă elevilor posibilitatea de a petrece un an academic în SUA, transmite IPN.
15 August 2017 | 18:42
Burse de studii în Slovacia pentru tineri moldoveni
Slovacia oferă burse de studii pentru şase tineri moldoveni. Ei îşi vor face studiile la diferite universităţi de top şi vor cunoaşte limba şi cultura ţării. Bursierii au fost felicitaţi de către ambasadorul Slovaciei la Chişinău, dar şi de către oficiali moldoveni, relatează Mesager.
19 Mai 2017 | 14:40
Numărul burselor pentru studii în România ar putea fi redus
Unele organizaţii din Republica Moldova îşi exprimă dezacordul după ce de peste Prut au apărut informaţii că numărul de burse destinat tinerilor moldoveni care vor să-şi continue studiile în România, ar putea fi redus în jumătate. Reprezentanţii Blocului Unităţii Naţionale „BUN”, au atenţionat în cadrul unei conferinţe de presă că dacă acest lucru se va întâmpla, atunci îşi rezervă dreptul de a organiza proteste, relatează Moldova 1.
18 Mai 2017 | 20:51
330 de tineri, dar şi profesori, au obţinut burse în cadrul unui proiect
330 de tineri, dar şi profesori din Republica Moldova, au obţinut burse în cadrul Proiectului Erasmus Plus. Ei au mers pentru o perioadă de patru luni în Europa, unde au studiat la universităţi prestigioase. În acest an, Programul Erasmus Plus împlineşte 30 de ani de la fondare, iar de 23 de ani este implementat şi în Republica Moldova, relatează Mesager.
03 Mai 2017 | 15:06
Ambasada Germaniei anunţă lansarea proiectului Bursa Parlamentară 2018
Bundestagul German invită şi în 2018, pentru o perioadă de cinci luni, absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova la un stagiu de practică în cadrul biroului unui deputat german de la Berlin. Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Germaniei la Chişinău, pot participa cei interesaţi de politică, care au cunoştinţe bune de limba germană, informează IPN.
19 Aprilie 2017 | 17:21
Studenţii din diaspora pot aplica pentru stagii în companiile TIC
Studenţii din diaspora pot aplica pentru stagii în companiile Tehnologii Informaţionale şi Comunicaţii din Moldova. Potrivit şefei Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Olga Coptu, programul de stagii F5 este destinat studenţilor moldoveni care îşi fac studiile peste hotare, precum şi studenţilor străini cu profil, care îşi doresc să parcurgă un stagiu cu o durată de trei luni, cu posibilitatea de extindere, în companiile din domeniul TIC din Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
05 Aprilie 2017 | 14:30
Veste bună pentru tinerii care îşi doresc să studieze în Italia
Veste bună pentru tinerii care au absolvit o universitate şi îşi doresc să îşi continue studiile au posibilitatea să câştige o bursă în valoare de zece mii de dolari pentru un program MBA la Universitatea Internaţională CIMBA din Iowa, care îşi are sediul în Italia, informează diez.md.
28 Martie 2017 | 16:09
Realizează un film cu tema „Mândru că sunt din Moldova” şi mergi gratuit la o tabără de vară
Elevii din toate instituţiile de învăţământ din Republica Moldova pot participa la campanie naţională „Mândru că sunt din Moldova”, lansată de Asociaţia META, care îşi propune să promoveze cele mai frumoase locuri din Republica Moldova, informează diez.md.
25 Martie 2017 | 15:00
Tinerii pot aplica la Stockholm School of Economics în Riga
Pe 8 aprilie se închid aplicările la bursele oferite de Guvernul Suediei la SSE Riga, una din universităţile lidere de business şi economie din Europa.
24 Martie 2017 | 08:30
Oportunitate pentru cetăţenii moldoveni care doresc să înveţe limba engleză
Veste bună pentru cetăţenii Republicii Moldova care doresc să înveţe limba engleză. Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova anunţă înscrierea la cursul gratuit on-line de limba engleză pentru „Educaţie mediatică”, care va avea loc în perioada 3 aprilie – 7 mai 2017.
14 Martie 2017 | 09:00
A fost dat startul înscrierii la Programul de instruire pe bază de burse în numele lui Saharov
Parlamentul European (PE) a lansat un concurs de cereri pentru participarea la Programul de instruire pe bază de burse în numele lui Saharov, astfel oferind posibilitate unui număr de până la 14 apărători aleşi din ţările non-UE să participe la un curs intensiv de două săptămâni la Bruxelles şi la Centrul European Interuniversitar pentru drepturile omului şi democratizare din Veneţia. Programul Saharov de instruire pe bază de burse se va desfăşura în perioada 5–17 iunie 2017, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13 Martie 2017 | 15:10
Tinerii din Moldova pot aplica la un program de burse în Beijing
Veste pună pentru tinerii din Republica Moldova care sunt interesaţi să studieze în China. Aceştia pot aplica la bursele oferite de Guvernul de la Beijing pentru următoarele niveluri de studii: licenţă, masterat, doctorat, şi de asemenea pentru programe de studiere a limbii pe termen lung, de schimb şi pentru savanţi seniori.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam