Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
14 Februarie 2014 | 16:32
100 de tineri moldoveni vor petrece o lună în SUA
Aproape 100 de tinerii din Republica Moldova pot aplica la Programul Transatlantic de vară al Institutului pentru Tineri „Benjamin Franklin 2014” care va avea loc în SUA. Acesta va avea loc în perioada 28 iunie - 26 iulie şi va cuprinde activităţi pe problemele globale, leadership şi media, dezvoltarea proiectelor, serviciile comunitare, turismul educaţional şi planurile pentru activităţile post-program.
Scopul programului promovat de Ambasada SUA în Republica Moldova este dezvoltarea cooperării transatlantice, cultivarea relațiilor dintre tinerii americani și europeni din diferite grupuri etnice, religioase și naționale şi dezvoltarea unui cadru de tineri lideri, ce vor promova cunoștințele obținute prin poziția lor activă.

La program pot aplica tineri cu vârstele cuprinse între 16 şi 18 ani care au media academică  minimum 8.

Cei interesaţi pot aplica până la 17 februarie, mai multe detalii aflați pe site-ul: moldova.usembassy.gov.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam