Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
16 Aprilie 2014 | 14:39
24 studenţi moldoveni vor efectua stagii de practică în străinătate
Vor urma stagii de practică în instituţii francofone de profil din Franţa, Belgia şi Azerbaidjan. 24 de studenţi din Republica Moldova au fost selectaţi în cadrul concursului de burse lansat de Agenţia universitară a Francofoniei (AUF).
Potrivit Agenţiei universitare a Francofoniei, stagiile vor avea o durată de până la două luni şi se vor desfăşura în perioada iunie – noiembrie 2014. La concursul de stagii lansat în fiecare an de AUF pot participa studenţii francofoni înscrişi în penultimul an de studii la una din universităţile membre ale AUF din Moldova.

Anual, Agenția finanţează în medie 20 de stagii internaţionale. Câștigătorii beneficiază de bursă ce implică procurarea unui bilet de avion tur-retur, asigurarea medicală şi o indemnizaţie lunară.

Stagiul efectuat în străinătate graţie bursei acordate de AUF este înscris în programul universitar de studii al studentului şi recunoscut de universitatea de origine. În total, de burse vor beneficia 43 de studenţi din Europa Centrală şi de Est.

AUF este o instituţie multilaterală, prezentă în 40 de ţări, ce contribuie la cooperarea şi solidaritatea între instituţiile universitare francofone. AUF cuprinde 800 instituţii membre. Opt dintre acestea sunt din Republica Moldova, informează Moldpres.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam