Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
21 Februarie 2014 | 15:47
50 de tineri moldoveni vor studia câteva semestre în România
50 de tinerii din Republica Moldova şi 25 din România vor beneficia de burse de mobilitate academică de scurtă durată în universităţile de stat din cele două ţări. Acest lucru va fi posibil după ce, astăzi, la Chişinău a fost semnat Programul de cooperare şi asistenţă între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Educaţiei Naţionale din România.
Premierul României Victor Ponta şi Prim-ministrul Republicii Moldova au salutat semnarea programului, care a avut loc în cadrul vizitei la Chişinău a oficialului român.

Potrivit Ministerului Educaţiei, bursierilor participanţi în acest program le vor fi asigurate studii cu finanţare de la buget, cazare gratuită în cămine studenţeşti şi burse în mărimea coşului minim de consum al statului, pe teritoriul căruia se realizează Programul de mobilitate.

Pentru realizarea prevederilor respective din Program, Ministerul Educaţiei va avea nevoie anual de circa 450 de mii de lei, pentru a acoperi bursele de mobilitate ale studenţilor români, care vor studia în Republica Moldova. Acţiunile programului sânt preconizate pentru trei ani, informează  Moldpres.

Condiţiile de realizare a mobilităţilor, inclusiv aspecte ce ţin de recunoaşterea perioadelor de studii, specialităţile şi instituţiile de învățământ, în cadrul cărora vor fi oferite bursele de mobilitate de scurtă durată, vor fi convenite de către părţi în acorduri instituţionale.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam