Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
06 Decembrie 2017 | 13:12
Tinerii din Republica Moldova vor fi informaţi despre oportunităţile de a studia la peste 500 de instituţii de învăţământ de peste hotare, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.
25 Aprilie 2014 | 09:45
Program de burse în China
Cetăţenilor moldoveni li se oferă burse de studii superioare (ciclul I şi II), precum şi stagii de perfecţionare în Republica Populară Chineză pentru anul academic 2014-2015. Studiile sunt precedate de un an pregătitor, pe parcursul căruia se va studia limba chineză şi terminologia profilului de specialitate selectat.
23 Aprilie 2014 | 09:48
La Chişinău are loc selecţia candidaţilor pentru bursele de master oferite de Comisia Europeană
În perioada 22-24 aprilie, la Chişinău are loc selecţia candidaţilor pentru bursele de master oferite de Comisia Europeană ţărilor din cadrul Parteneriatului Estic.
22 Aprilie 2014 | 15:10
Cetăţenii moldoveni pot aplica pentru burse la Academia Diplomatică din Federaţia Rusă
Academia Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse oferă cetăţenilor Republicii Moldova burse de studii pentru anul academic 2014-2015. Termenul limită de depunere a dosarului – 29 aprilie.
18 Aprilie 2014 | 09:43
Program de burse de masterat şi doctorat în Estonia
Ministerul Educaţiei şi Cercetărilor al Republicii Estonia şi Fundaţia Arhimede lansează apelul pentru bursele de masterat şi de doctorat la instituţiile de învăţământ din Estonia pentru anul academic 2014-2015.
16 Aprilie 2014 | 14:39
24 studenţi moldoveni vor efectua stagii de practică în străinătate
Vor urma stagii de practică în instituţii francofone de profil din Franţa, Belgia şi Azerbaidjan. 24 de studenţi din Republica Moldova au fost selectaţi în cadrul concursului de burse lansat de Agenţia universitară a Francofoniei (AUF).
16 Aprilie 2014 | 09:45
China va dubla numărul de burse pentru cetăţenii Republicii Moldova
Numărul de burse acordat de Guvernul Chinei cetăţenilor Republicii Moldova va fi dublat. Astfel, 20 de tineri moldoveni vor beneficia de burse, începând cu perioada academică 2014-2015, şi nu 10 cum era până în prezent.
15 Aprilie 2014 | 09:45
Moldovenii pot obţine burse de studii în Egipt
Guvernul Republicii Arabe Egipt oferă două burse de studii universitare cetăţenilor Republicii Moldova pentru anul academic 2014-2015. Bursele sunt acordate pentru specialităţile Limba arabă, Ştiinţă şi Drept islamic, anunţă Ministerul Educaţiei de la Chişinău.
04 Aprilie 2014 | 11:30
Tinerii moldoveni pot aplica pentru studii de licenţă în Macedonia
Tinerii din Republica Moldova îşi pot face studiile de licenţă în instituţiile superioare din Macedonia. Eligibili pentru program sunt elevii claselor a XII-a sau cei care deţin diplomă de bacalaureat şi care cunosc limba engleză la nivel avansat, anunţă Ministerul Educaţiei de la Chişinău.
03 Aprilie 2014 | 10:19
Ungaria va oferi anual câte 30 de burse de studii pentru moldoveni
Cele 30 de burse vor fi oferite în cadrul Programului de cooperare în domeniile educaţie şi ştiinţă între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Resurselor Umane al Ungariei, pentru anii 2014-2016, aprobat astăzi de Guvernul de la Chişinău.
02 Aprilie 2014 | 15:17
Moldovenii pot obţine granturi de studiu şi cercetare în SUA
Cercetătorii, profesorii universitari şi experţii din Republica Moldova pot obţine granturi de cercetare sau studiu în Statele Unite ale Americii. Concursul anual pentru oferirea acestora a fost anunţat de Ambasada SUA la Chişinău, comunică Moldpres.
02 Aprilie 2014 | 11:44
Profesorii moldoveni pot aplica pentru burse în SUA
Tinerii profesori din Republica Moldova pot aplica dosarul pentru stagii în instituţiile de învăţământ superior din Statele Unite ale Americii.
28 Martie 2014 | 17:00
Moldovenii pot opta pentru 20 de burse de studii în Riga
Guvernul Suediei oferă 20 de burse cu finanţare deplină a studiilor la Stockholm School of Economics din Riga. Acest privilegiu se acordă potenţialilor studenţi din Moldova şi Belarus, urmaţi de cei din Georgia şi Ucraina.
27 Martie 2014 | 16:50
China ar putea oferi mai multe burse pentru moldoveni
Majorarea numărului de burse, realizarea proiectelor din domeniul tehnologiilor informaţionale în educaţie, schimb de profesori şi stagii. Toate acestea sunt prevăzute în cadrul Acordului de colaborare între Ministerele Educaţiei din Republica Moldova şi China.
25 Martie 2014 | 13:50
Medicii rezidenţi din Moldova vor putea face stagii în Israel
A fost lansat concursul de selectare a medicilor rezidenţi din Moldova care vor face stagiu la cea mai prestigioasă clinică din Israel. Candidaţii pot opta pentru un stagiu în Israel în domeniile: anestezie, cardiologie şi terapie intensivă.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam