Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
16 Aprilie 2014 | 14:39
Vor urma stagii de practică în instituţii francofone de profil din Franţa, Belgia şi Azerbaidjan. 24 de studenţi din Republica Moldova au fost selectaţi în cadrul concursului de burse lansat de Agenţia universitară a Francofoniei (AUF).
16 Aprilie 2014 | 09:45
China va dubla numărul de burse pentru cetăţenii Republicii Moldova
Numărul de burse acordat de Guvernul Chinei cetăţenilor Republicii Moldova va fi dublat. Astfel, 20 de tineri moldoveni vor beneficia de burse, începând cu perioada academică 2014-2015, şi nu 10 cum era până în prezent.
15 Aprilie 2014 | 09:45
Moldovenii pot obţine burse de studii în Egipt
Guvernul Republicii Arabe Egipt oferă două burse de studii universitare cetăţenilor Republicii Moldova pentru anul academic 2014-2015. Bursele sunt acordate pentru specialităţile Limba arabă, Ştiinţă şi Drept islamic, anunţă Ministerul Educaţiei de la Chişinău.
04 Aprilie 2014 | 11:30
Tinerii moldoveni pot aplica pentru studii de licenţă în Macedonia
Tinerii din Republica Moldova îşi pot face studiile de licenţă în instituţiile superioare din Macedonia. Eligibili pentru program sunt elevii claselor a XII-a sau cei care deţin diplomă de bacalaureat şi care cunosc limba engleză la nivel avansat, anunţă Ministerul Educaţiei de la Chişinău.
03 Aprilie 2014 | 10:19
Ungaria va oferi anual câte 30 de burse de studii pentru moldoveni
Cele 30 de burse vor fi oferite în cadrul Programului de cooperare în domeniile educaţie şi ştiinţă între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Resurselor Umane al Ungariei, pentru anii 2014-2016, aprobat astăzi de Guvernul de la Chişinău.
02 Aprilie 2014 | 15:17
Moldovenii pot obţine granturi de studiu şi cercetare în SUA
Cercetătorii, profesorii universitari şi experţii din Republica Moldova pot obţine granturi de cercetare sau studiu în Statele Unite ale Americii. Concursul anual pentru oferirea acestora a fost anunţat de Ambasada SUA la Chişinău, comunică Moldpres.
02 Aprilie 2014 | 11:44
Profesorii moldoveni pot aplica pentru burse în SUA
Tinerii profesori din Republica Moldova pot aplica dosarul pentru stagii în instituţiile de învăţământ superior din Statele Unite ale Americii.
28 Martie 2014 | 17:00
Moldovenii pot opta pentru 20 de burse de studii în Riga
Guvernul Suediei oferă 20 de burse cu finanţare deplină a studiilor la Stockholm School of Economics din Riga. Acest privilegiu se acordă potenţialilor studenţi din Moldova şi Belarus, urmaţi de cei din Georgia şi Ucraina.
27 Martie 2014 | 16:50
China ar putea oferi mai multe burse pentru moldoveni
Majorarea numărului de burse, realizarea proiectelor din domeniul tehnologiilor informaţionale în educaţie, schimb de profesori şi stagii. Toate acestea sunt prevăzute în cadrul Acordului de colaborare între Ministerele Educaţiei din Republica Moldova şi China.
25 Martie 2014 | 13:50
Medicii rezidenţi din Moldova vor putea face stagii în Israel
A fost lansat concursul de selectare a medicilor rezidenţi din Moldova care vor face stagiu la cea mai prestigioasă clinică din Israel. Candidaţii pot opta pentru un stagiu în Israel în domeniile: anestezie, cardiologie şi terapie intensivă.
24 Martie 2014 | 16:40
Studenţii de la jurnalism pot face stagii la agenţia Reuters
Tinerii moldoveni care studiază, dar şi cei care au absolvit o facultate de jurnalism pot aplica pentru o stagiere la agenţia de ştiri Reuters în calitate de reporter de ştiri.
24 Martie 2014 | 10:06
Medicii din Moldova vor putea munci legal în Germania în baza unui Acord interguvernamental
Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova a demarat procesul de negociere cu instituţia de resort din Germania asupra proiectului Acordului interguvernamental-cadru în domeniul migraţiei personalului medical.
20 Martie 2014 | 16:26
Burse de masterat şi doctorat în Estonia
Studenţii moldoveni pot aplica pentru studii de cercetare în cadrul instituţiilor de învăţământ superior din Republica Estonia. Tinerii moldoveni pot aplica pentru orice domeniu de studii, bursele fiind ferite pe o perioadă cuprinsă între 1-10 luni.
19 Martie 2014 | 16:25
Tinerii moldoveni pot aplica pentru o bursă oferită de Bundestagul german
Cetăţenii Republicii Moldova pot participa şi în acest an la programul Bursa Parlamentară Internaţională a Bundestagului Germaniei. Lansarea acestuia a fost anunţată de Ambasada germană la Chişinău. Bursierii vor activa în biroul unui deputat din Bundestag şi vor fi înscrişi la una din universităţile din Berlin.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam