Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
25 Mai 2018 | 18:30
Ambasadoarea Republicii Federale Germania, Julia Monar, a anunţat astăzi, în cadrul unei recepţii, numele beneficiarilor burselor Serviciului German de Schimb Academic, dar şi ale câştigătorilor concursului literar şi „Cel mai bun învăţător de limba germană”, organizate de Ambasadă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
26 Mai 2014 | 13:11
Moldovenii din Italia pot aplica pentru un job la Consulatul Moldovei din Padova
Moldovenii stabiliţi în Italia pot candida pentru funcţia de colaborator tehnic în cadrul Consulatului Republicii Moldova la Padova.
23 Mai 2014 | 16:25
Cetăţenii moldoveni pot beneficia de burse de studii în Republica Slovacă
Doi cetăţeni ai Republicii Moldova vor putea studia în Republica Slovacă în cadrul programului „Slovensko”, oferit de Ministerul Învăţământului, Ştiinţei, Cercetării şi Sportului al Republicii Slovace.
22 Mai 2014 | 09:47
Savanţii moldoveni pot obţine burse din partea EURIAS
Savanţii moldoveni vor putea obţine burse de studii din partea Institutului European pentru Studii Avansate (EURIAS), anunţă Academia de Ştiinţe a Moldovei.
06 Mai 2014 | 10:08
Ambasada Slovaciei la Chişinău oferă burse pentru cetăţenii moldoveni
Guvernul Slovaciei oferă două burse de studii pentru absolvenţii de liceu din Republica Moldova pentru o perioadă de zece luni la „Institutul de limbă şi pregătire academică pentru studenţii străini” a Universităţii Comenius din Bratislava.
05 Mai 2014 | 11:24
Funcţionari publici din Moldova, invitaţi la studii în Coreea de Sud
Institutul de Dezvoltare „Politici Publice şi Management” din Coreea de Sud, lansează apelul pentru burse de masterat în domeniile: politici publice şi politici de dezvoltare destinate funcţionarilor publici din Republica Moldova.
25 Aprilie 2014 | 09:45
Program de burse în China
Cetăţenilor moldoveni li se oferă burse de studii superioare (ciclul I şi II), precum şi stagii de perfecţionare în Republica Populară Chineză pentru anul academic 2014-2015. Studiile sunt precedate de un an pregătitor, pe parcursul căruia se va studia limba chineză şi terminologia profilului de specialitate selectat.
23 Aprilie 2014 | 09:48
La Chişinău are loc selecţia candidaţilor pentru bursele de master oferite de Comisia Europeană
În perioada 22-24 aprilie, la Chişinău are loc selecţia candidaţilor pentru bursele de master oferite de Comisia Europeană ţărilor din cadrul Parteneriatului Estic.
22 Aprilie 2014 | 15:10
Cetăţenii moldoveni pot aplica pentru burse la Academia Diplomatică din Federaţia Rusă
Academia Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse oferă cetăţenilor Republicii Moldova burse de studii pentru anul academic 2014-2015. Termenul limită de depunere a dosarului – 29 aprilie.
18 Aprilie 2014 | 09:43
Program de burse de masterat şi doctorat în Estonia
Ministerul Educaţiei şi Cercetărilor al Republicii Estonia şi Fundaţia Arhimede lansează apelul pentru bursele de masterat şi de doctorat la instituţiile de învăţământ din Estonia pentru anul academic 2014-2015.
16 Aprilie 2014 | 14:39
24 studenţi moldoveni vor efectua stagii de practică în străinătate
Vor urma stagii de practică în instituţii francofone de profil din Franţa, Belgia şi Azerbaidjan. 24 de studenţi din Republica Moldova au fost selectaţi în cadrul concursului de burse lansat de Agenţia universitară a Francofoniei (AUF).
16 Aprilie 2014 | 09:45
China va dubla numărul de burse pentru cetăţenii Republicii Moldova
Numărul de burse acordat de Guvernul Chinei cetăţenilor Republicii Moldova va fi dublat. Astfel, 20 de tineri moldoveni vor beneficia de burse, începând cu perioada academică 2014-2015, şi nu 10 cum era până în prezent.
15 Aprilie 2014 | 09:45
Moldovenii pot obţine burse de studii în Egipt
Guvernul Republicii Arabe Egipt oferă două burse de studii universitare cetăţenilor Republicii Moldova pentru anul academic 2014-2015. Bursele sunt acordate pentru specialităţile Limba arabă, Ştiinţă şi Drept islamic, anunţă Ministerul Educaţiei de la Chişinău.
04 Aprilie 2014 | 11:30
Tinerii moldoveni pot aplica pentru studii de licenţă în Macedonia
Tinerii din Republica Moldova îşi pot face studiile de licenţă în instituţiile superioare din Macedonia. Eligibili pentru program sunt elevii claselor a XII-a sau cei care deţin diplomă de bacalaureat şi care cunosc limba engleză la nivel avansat, anunţă Ministerul Educaţiei de la Chişinău.
03 Aprilie 2014 | 10:19
Ungaria va oferi anual câte 30 de burse de studii pentru moldoveni
Cele 30 de burse vor fi oferite în cadrul Programului de cooperare în domeniile educaţie şi ştiinţă între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Resurselor Umane al Ungariei, pentru anii 2014-2016, aprobat astăzi de Guvernul de la Chişinău.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam