Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
28 Martie 2017 | 16:09
Elevii din toate instituţiile de învăţământ din Republica Moldova pot participa la campanie naţională „Mândru că sunt din Moldova”, lansată de Asociaţia META, care îşi propune să promoveze cele mai frumoase locuri din Republica Moldova, informează diez.md.
24 Martie 2014 | 16:40
Studenţii de la jurnalism pot face stagii la agenţia Reuters
Tinerii moldoveni care studiază, dar şi cei care au absolvit o facultate de jurnalism pot aplica pentru o stagiere la agenţia de ştiri Reuters în calitate de reporter de ştiri.
24 Martie 2014 | 10:06
Medicii din Moldova vor putea munci legal în Germania în baza unui Acord interguvernamental
Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova a demarat procesul de negociere cu instituţia de resort din Germania asupra proiectului Acordului interguvernamental-cadru în domeniul migraţiei personalului medical.
20 Martie 2014 | 16:26
Burse de masterat şi doctorat în Estonia
Studenţii moldoveni pot aplica pentru studii de cercetare în cadrul instituţiilor de învăţământ superior din Republica Estonia. Tinerii moldoveni pot aplica pentru orice domeniu de studii, bursele fiind ferite pe o perioadă cuprinsă între 1-10 luni.
19 Martie 2014 | 16:25
Tinerii moldoveni pot aplica pentru o bursă oferită de Bundestagul german
Cetăţenii Republicii Moldova pot participa şi în acest an la programul Bursa Parlamentară Internaţională a Bundestagului Germaniei. Lansarea acestuia a fost anunţată de Ambasada germană la Chişinău. Bursierii vor activa în biroul unui deputat din Bundestag şi vor fi înscrişi la una din universităţile din Berlin.
19 Martie 2014 | 13:10
Douăzeci de burse de studii în Franţa pentru moldoveni
Guvernul Franţei a oferit pentru anul academic 2014-2015 douăzeci de burse de studii de masterat şi doctorat cetăţenilor Republicii Moldova.
18 Martie 2014 | 15:50
Tinerii din Republica Moldova au acces la burse de studii în Bulgaria
Cetăţenii moldoveni pot opta pentru burse de studii în instituţiile de învăţământ superior din Bulgaria pentru anul academic 2014-2015.
17 Martie 2014 | 13:10
Hotelierii români vor să angajeze cameriste şi ospătari din Republica Moldova
Hotelierii români vor să angajeze cameriste şi ospătari din Republica Moldova, din vară, după ce România va elimina vizele pentru aceştia, pe piaţa autohtonă fiind nevoie de forţă de muncă. Asta, pentru că o parte din personal a ales să lucreze în hoteluri din străinătate sau pe vase de croazieră, informează ziaruldeiasi.ro.
11 Martie 2014 | 12:46
Studii în China pentru moldoveni
Ministerul Educaţiei intenţionează să semneze un acord de colaborare cu Ministerul Învăţământului Republicii Populare Chineze privind bursele de mobilitate academică între cele două state. Acordul prevede că anual părţile vor face schimb de 20 de bursieri la ciclul I şi II, inclusiv doctoranzi şi stagiari, transmite IPN.
07 Martie 2014 | 16:05
Tinerii moldoveni vor putea face studii în Slovacia
Tinerii moldoveni pot opta pentru burse în instituţiile de învăţământ superior din Slovacia.
06 Martie 2014 | 16:27
Burse de masterat în Europa pentru moldoveni
Tinerii din Republica Moldova îşi pot continua studiile în instituţiile de învăţământ superior din Europa în cadrul programului „Erasmus+”.
05 Martie 2014 | 16:24
Tinerii moldoveni pot aplica pentru burse în Ungaria
Tinerii din Republica Moldova pot participa la programul de burse pentru anul 2014 - 2015 oferit de Guvernul Ungariei în colaborare cu Institutul Balassi.
25 Februarie 2014 | 11:03
Studenţii moldoveni pot studia un semestru în SUA
Tinerii din Republica Moldova pot opta pentru oportunitatea de a-şi face studiile, timp de un semestru, în una din universităţile ori colegiile din Statele Unite ale Americii.
21 Februarie 2014 | 15:47
50 de tineri moldoveni vor studia câteva semestre în România
50 de tinerii din Republica Moldova şi 25 din România vor beneficia de burse de mobilitate academică de scurtă durată în universităţile de stat din cele două ţări. Acest lucru va fi posibil după ce, astăzi, la Chişinău a fost semnat Programul de cooperare şi asistenţă între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Educaţiei Naţionale din România.
20 Februarie 2014 | 10:54
Tinerii moldoveni au mai multe şanse să obţină burse de studii în Europa
Tinerii din Republica Moldova vor avea mai multe şanse să obţină o bursă de studii în instituţiile de învăţământ superior din Europa graţie Programului ERASMUS+ al Uniunii Europene, lansat ieri, la Chişinău, informează IPN.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam