Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
25 Mai 2018 | 18:30
Ambasadoarea Republicii Federale Germania, Julia Monar, a anunţat astăzi, în cadrul unei recepţii, numele beneficiarilor burselor Serviciului German de Schimb Academic, dar şi ale câştigătorilor concursului literar şi „Cel mai bun învăţător de limba germană”, organizate de Ambasadă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18 Mai 2017 | 20:51
330 de tineri, dar şi profesori, au obţinut burse în cadrul unui proiect
330 de tineri, dar şi profesori din Republica Moldova, au obţinut burse în cadrul Proiectului Erasmus Plus. Ei au mers pentru o perioadă de patru luni în Europa, unde au studiat la universităţi prestigioase. În acest an, Programul Erasmus Plus împlineşte 30 de ani de la fondare, iar de 23 de ani este implementat şi în Republica Moldova, relatează Mesager.
03 Mai 2017 | 15:06
Ambasada Germaniei anunţă lansarea proiectului Bursa Parlamentară 2018
Bundestagul German invită şi în 2018, pentru o perioadă de cinci luni, absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova la un stagiu de practică în cadrul biroului unui deputat german de la Berlin. Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Germaniei la Chişinău, pot participa cei interesaţi de politică, care au cunoştinţe bune de limba germană, informează IPN.
19 Aprilie 2017 | 17:21
Studenţii din diaspora pot aplica pentru stagii în companiile TIC
Studenţii din diaspora pot aplica pentru stagii în companiile Tehnologii Informaţionale şi Comunicaţii din Moldova. Potrivit şefei Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Olga Coptu, programul de stagii F5 este destinat studenţilor moldoveni care îşi fac studiile peste hotare, precum şi studenţilor străini cu profil, care îşi doresc să parcurgă un stagiu cu o durată de trei luni, cu posibilitatea de extindere, în companiile din domeniul TIC din Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
05 Aprilie 2017 | 14:30
Veste bună pentru tinerii care îşi doresc să studieze în Italia
Veste bună pentru tinerii care au absolvit o universitate şi îşi doresc să îşi continue studiile au posibilitatea să câştige o bursă în valoare de zece mii de dolari pentru un program MBA la Universitatea Internaţională CIMBA din Iowa, care îşi are sediul în Italia, informează diez.md.
28 Martie 2017 | 16:09
Realizează un film cu tema „Mândru că sunt din Moldova” şi mergi gratuit la o tabără de vară
Elevii din toate instituţiile de învăţământ din Republica Moldova pot participa la campanie naţională „Mândru că sunt din Moldova”, lansată de Asociaţia META, care îşi propune să promoveze cele mai frumoase locuri din Republica Moldova, informează diez.md.
25 Martie 2017 | 15:00
Tinerii pot aplica la Stockholm School of Economics în Riga
Pe 8 aprilie se închid aplicările la bursele oferite de Guvernul Suediei la SSE Riga, una din universităţile lidere de business şi economie din Europa.
24 Martie 2017 | 08:30
Oportunitate pentru cetăţenii moldoveni care doresc să înveţe limba engleză
Veste bună pentru cetăţenii Republicii Moldova care doresc să înveţe limba engleză. Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova anunţă înscrierea la cursul gratuit on-line de limba engleză pentru „Educaţie mediatică”, care va avea loc în perioada 3 aprilie – 7 mai 2017.
14 Martie 2017 | 09:00
A fost dat startul înscrierii la Programul de instruire pe bază de burse în numele lui Saharov
Parlamentul European (PE) a lansat un concurs de cereri pentru participarea la Programul de instruire pe bază de burse în numele lui Saharov, astfel oferind posibilitate unui număr de până la 14 apărători aleşi din ţările non-UE să participe la un curs intensiv de două săptămâni la Bruxelles şi la Centrul European Interuniversitar pentru drepturile omului şi democratizare din Veneţia. Programul Saharov de instruire pe bază de burse se va desfăşura în perioada 5–17 iunie 2017, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13 Martie 2017 | 15:10
Tinerii din Moldova pot aplica la un program de burse în Beijing
Veste pună pentru tinerii din Republica Moldova care sunt interesaţi să studieze în China. Aceştia pot aplica la bursele oferite de Guvernul de la Beijing pentru următoarele niveluri de studii: licenţă, masterat, doctorat, şi de asemenea pentru programe de studiere a limbii pe termen lung, de schimb şi pentru savanţi seniori.
09 Martie 2017 | 17:51
Tinerii din Moldova pot deveni voluntari la o organizaţie din Geneva
Humanium - o organizaţie non-guvernamentală cu sediul la Geneva privind drepturile copilului, sunt în căutarea unui voluntar care se va ocupa de sensibilizare şi de consiliere juridică, scrie diez.md.
12 Februarie 2017 | 20:00
Studenţii au posibilitatea să studieze în universităţi din Europa
Studenţii au aflat în cadrul unui training despre posibilitatea de a pleca să studieze în cele mai cunoscute universităţi din Europa. Pe lângă faptul că sunt asiguraţi cu transport, mâncare şi cazare, ei pot călători şi învăţa limbi străine, relatează Moldova 1.
31 Ianuarie 2017 | 10:46
Program de stagiu gratuit în Marea Britanie pentru tinerii din Moldova
Veste bună pentru tinerii din Republica Moldova, care au ocazia să participe, timp de patru săptămâni, la unul dintre cele mai extinse programe de stagii din Europa. Oportunitatea include o săptămână de stagiu în Scoţia şi trei săptămâni la Londra, Marea Britanie.
26 Ianuarie 2017 | 18:02
Burse pentru studii de licenţă şi master în China
Guvernul Republicii Populare Chineze oferă tinerilor din Republica Moldova cinci burse de studiu pentru ciclul de licenţă şi master, pentru anul academic 2017-2018, relatează Radio Moldova Actualităţi.
26 Ianuarie 2017 | 15:49
Piaţa muncii: Peste şapte mii de locuri de muncă vacante
Cusătoresele, medicii şi asistenţii medicali, la mare căutare pe piaţa forţei de muncă. În baza de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt disponibile circa 7800 de locuri de muncă vacante, inclusiv 2200 de locuri pentru lucrători din industria textilă şi confecţii, relatează Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam