Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
06 Decembrie 2017 | 13:12
Tinerii din Republica Moldova vor fi informaţi despre oportunităţile de a studia la peste 500 de instituţii de învăţământ de peste hotare, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.
25 Martie 2017 | 15:00
Tinerii pot aplica la Stockholm School of Economics în Riga
Pe 8 aprilie se închid aplicările la bursele oferite de Guvernul Suediei la SSE Riga, una din universităţile lidere de business şi economie din Europa.
24 Martie 2017 | 08:30
Oportunitate pentru cetăţenii moldoveni care doresc să înveţe limba engleză
Veste bună pentru cetăţenii Republicii Moldova care doresc să înveţe limba engleză. Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova anunţă înscrierea la cursul gratuit on-line de limba engleză pentru „Educaţie mediatică”, care va avea loc în perioada 3 aprilie – 7 mai 2017.
14 Martie 2017 | 09:00
A fost dat startul înscrierii la Programul de instruire pe bază de burse în numele lui Saharov
Parlamentul European (PE) a lansat un concurs de cereri pentru participarea la Programul de instruire pe bază de burse în numele lui Saharov, astfel oferind posibilitate unui număr de până la 14 apărători aleşi din ţările non-UE să participe la un curs intensiv de două săptămâni la Bruxelles şi la Centrul European Interuniversitar pentru drepturile omului şi democratizare din Veneţia. Programul Saharov de instruire pe bază de burse se va desfăşura în perioada 5–17 iunie 2017, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13 Martie 2017 | 15:10
Tinerii din Moldova pot aplica la un program de burse în Beijing
Veste pună pentru tinerii din Republica Moldova care sunt interesaţi să studieze în China. Aceştia pot aplica la bursele oferite de Guvernul de la Beijing pentru următoarele niveluri de studii: licenţă, masterat, doctorat, şi de asemenea pentru programe de studiere a limbii pe termen lung, de schimb şi pentru savanţi seniori.
09 Martie 2017 | 17:51
Tinerii din Moldova pot deveni voluntari la o organizaţie din Geneva
Humanium - o organizaţie non-guvernamentală cu sediul la Geneva privind drepturile copilului, sunt în căutarea unui voluntar care se va ocupa de sensibilizare şi de consiliere juridică, scrie diez.md.
12 Februarie 2017 | 20:00
Studenţii au posibilitatea să studieze în universităţi din Europa
Studenţii au aflat în cadrul unui training despre posibilitatea de a pleca să studieze în cele mai cunoscute universităţi din Europa. Pe lângă faptul că sunt asiguraţi cu transport, mâncare şi cazare, ei pot călători şi învăţa limbi străine, relatează Moldova 1.
31 Ianuarie 2017 | 10:46
Program de stagiu gratuit în Marea Britanie pentru tinerii din Moldova
Veste bună pentru tinerii din Republica Moldova, care au ocazia să participe, timp de patru săptămâni, la unul dintre cele mai extinse programe de stagii din Europa. Oportunitatea include o săptămână de stagiu în Scoţia şi trei săptămâni la Londra, Marea Britanie.
26 Ianuarie 2017 | 18:02
Burse pentru studii de licenţă şi master în China
Guvernul Republicii Populare Chineze oferă tinerilor din Republica Moldova cinci burse de studiu pentru ciclul de licenţă şi master, pentru anul academic 2017-2018, relatează Radio Moldova Actualităţi.
26 Ianuarie 2017 | 15:49
Piaţa muncii: Peste şapte mii de locuri de muncă vacante
Cusătoresele, medicii şi asistenţii medicali, la mare căutare pe piaţa forţei de muncă. În baza de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt disponibile circa 7800 de locuri de muncă vacante, inclusiv 2200 de locuri pentru lucrători din industria textilă şi confecţii, relatează Moldova 1.
26 Ianuarie 2017 | 12:23
Burse pentru studenţii din Moldova, acordate de Guvernul Ungariei
Tinerii din Republica Moldova pot aplica pentru burse de studii în universităţile din Ungaria. Anul acesta, Guvernul de la Budapesta oferă în total 30 de burse pentru studenţii din ţara noastră. Despre aceasta a anunţat astăzi, 26 ianuarie, ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13 Ianuarie 2017 | 21:42
Burse pentru studenţii şi profesorii care doresc să studieze în Europa
Programul Erasmus Plus oferă noi şanse pentru tineri de a-şi perfecţiona cunoştinţele în cunoscute universităţi europene, fără să achite taxa de studii. Pe lângă faptul că sunt asiguraţi cu o bursă, ei au posibilitatea să călătorească şi să înveţe limbile străine. Cheltuielile de studii şi de întreţinere sunt acoperite din fondurile Uniunii Europene, relatează Mesager.
09 Ianuarie 2017 | 17:48
Burse în Ungaria pentru tinerii specialişti din agricultură
Peste 30 profesionişti cu experienţă în agricultură vor avea posibilitate să facă studii post universitare în cadrul renumitei universităţi Szent István din Budapesta, relatează Mesager.
21 Octombrie 2016 | 14:05
Oportunităţi pentru jurnalişti
Jurnaliştii, activiştii civici şi profesioniştii IT sunt invitaţi să participe timp de două zile la un program complex de instruire în domeniul jurnalismului de date „Date vizibile pentru un public informat”, la Chişinău.
19 Octombrie 2016 | 12:51
Tinerii din Moldova pot participa la concursul de admitere în şcolile militare din SUA
Tinerii din Republica Moldova pot participa la concursul de admitere în anul 2017 la două instituţii de învăţământ militar superior din Statele Unite Ale Americii (SUA). Este vorba despre Academia Militară „West Point” şi Academia Militară a Forţelor Aeriene. Dosarele pot fi depuse la Direcţia management resurse umane a Ministerului Apărării până la data de 4 noiembrie curent.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam