Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
12 Iulie 2016 | 17:54
Asociaţiile studenţilor basarabeni de peste Prut vor organiza şi anul acesta tradiţionalul târg al universităţilor. Tinerii spun că astfel vor să-i informeze pe absolvenţii care vor să-şi facă studiile în România despre specificul sistemului de învăţământ de acolo, dar şi despre noile reguli de admitere, relatează Mesager.
29 Iunie 2016 | 11:18
România a publicat oferta de burse pentru tinerii moldoveni
Guvernul României a făcut publică oferta de burse pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru anul academic 2016-2017. Tinerii pot opta pentru studii în oraşe de pe întreg teritoriul României, transmite IPN.
21 Iunie 2016 | 10:50
Trei studenţi din Moldova participă la un stagiu de formare la Bucureşti
Trei studenţi din Republica Moldova care se specializează în istorie şi arhitectură, participă la tabăra de istorie, cultură şi civilizaţie românească, organizată cu genericul „Convergente culturale”. Activităţile din cadrul taberei au loc la Bucureşti, în perioada 21 - 24 iunie 2016, scrie Agerpres.
07 Iunie 2016 | 14:44
Burse în cadrul Bundestagului german pentru tineri moldoveni
Şansă pentru studenţii moldoveni. Bundestagul Germaniei oferă burse de studii pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior din ţara noastră. Programul durează cinci luni, iar asigurarea, cazarea şi cheltuielile de călătorie sunt suportate de către partea germană, relatează Mesager.
05 Aprilie 2016 | 10:26
O mână întinsă tinerilor specialişti care caută un loc de muncă
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va inaugura astăzi Centrul de Ghidare în Carieră în municipiul Chişinău. Beneficiarii Centrului, elevii, tinerii şi persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă, vor putea să-şi pună în practică experienţa şi cunoştinţele în domeniile în care sunt calificaţi şi să-şi evalueze aptitudinile şi capacităţile profesionale, relatează Mesager.
17 Noiembrie 2015 | 15:00
Cetăţenii moldoveni pot aplica pentru funcţia de administrator al unui parc industrial din Ucraina
Ambasada Ucrainei în Republica Moldova anunţă concurs pentru funcţia de administrator al parcului industrial „Pavlograd” din regiunea Dnepropetrovsk, Ucraina.
23 Septembrie 2015 | 20:03
Noi oferte de burse în Slovacia
Slovacia oferă burse de studii pentru studenţi, aspiranţi, dar şi profesionişti din domeniul artei şi ştiinţei din Republica Moldova, scrie Moldpres.
15 Septembrie 2015 | 17:00
Colegiul Europei oferă burse de studiu tinerilor din Moldova
Studenţii din Moldova au posibilitatea să studieze gratuit la Colegiul Europei din Belgia şi Polonia. Instituţia propune 14 burse de de studiu, care acoperă cheltuielile de cazare, masă şi costurile de călătorie. Tinerii care întrunesc cerinţele necesare şi au abilităţile necesare, pot depune o cerere în acest sens, începând cu 1 noiembrie.
11 Septembrie 2015 | 14:17
Tinerii vor fi informaţi despre posibilităţile de a studia în UE
Oficiul Naţional Erasmus+ în Moldova (NEO) anunţă despre lansarea campaniei naţionale de informare „Information Day Erasmus+”. Programul este dedicat tinerilor şi studenţilor interesaţi de studii europene, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11 Septembrie 2015 | 10:46
Burse pentru tinerii din Moldova în Germania
Tinerii din Republica Moldova care studiază jurnalismul sau germanistica pot efectua un stagiu de trei luni în Germania, în cadrul Programului de Stagiu de Vară, în Berlin pentru perioada iulie – septembrie 2016 oferit de către Serviciul German de Schimb Academic (DAAD).
26 August 2015 | 09:11
Burse de studii în Turcia pentru funcţionarii publici
Institutul de Administrare Publică din Republica Turcia şi Orientul Mijlociu (TODAIE) oferă funcţionarilor publici din Republica Moldova posibilitatea de a aplica la un program de master sau de doctorat în Ştiinţe Politice şi Administrare Publică pentru anul academic 2015-2016.
21 August 2015 | 09:36
Şase tineri din Moldova îşi vor continua studiile în Slovacia
Şase studenţi moldoveni au câştigat burse de studii în Slovacia pentru ciclul I şi II de studii universitare, dar şi pentru studii de doctorat. Chiar dacă merg cu frica de o ţară nouă, tinerii spun că vor să acumuleze cunoştinţe europene pe care le vor aplica în Republica Moldova.
13 August 2015 | 09:34
Burse pentru doritorii de a studia limba turcă
Preşedinţia Turcilor în Străinătate şi Comunităţi Înrudite lansează un program de burse pentru studierea limbii turce, anunţă Ministerul Educaţiei de la Chişinău.
06 August 2015 | 09:27
Peste 1500 de locuri de studii la buget în România, pentru cetăţenii moldoveni, rămân vacante
Peste 1500 de locuri de studii la buget în România, pentru cetăţenii moldoveni, rămân vacante. Potrivit Ambasadei României, în perioada 17-31 iulie comisiile din Bălţi, Chişinău şi Cahul au acceptat dosarele a 696 de candidaţi pentru continuarea studiilor în liceele din România şi peste 2,7 mii de dosare pentru studii universitare.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam