Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
06 Decembrie 2017 | 13:12
Tinerii din Republica Moldova vor fi informaţi despre oportunităţile de a studia la peste 500 de instituţii de învăţământ de peste hotare, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.
14 Octombrie 2016 | 16:29
Burse de studii în şcoli private din SUA şi Marea Britanie pentru elevii moldoveni
Noi oportunităţi de instruire în Marea Britanie pentru elevii moldoveni de clasa a zecea. Ministerul Educaţiei anunţă despre lansarea Programului de schimb de elevi pentru anul academic 2017-2018. Proiectul oferă posibilitatea de a obţine burse de studii în şcoli private din SUA şi Marea Britanie. Pentru a fi acceptaţi, elevii trebuie să demonstreze o bună cunoaştere a limbii engleze, dar şi să aibă o medie generală peste 8,5, relatează Mesager.
17 August 2016 | 18:00
77 de elevi şi studenţi vor primi burse pentru performanţe remarcabile
Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi, 17 august, listele candidaţilor la acordarea bursei preşedintelui Republicii Moldova pentru anul de studii 2016-2017.Documentul prevede acordarea a zece burse, a câte 1200 de lei fiecare, pentru studenţii din învăţământul superior şi cinci burse, a câte 930 de lei fiecare, pentru elevii din învăţământul profesional tehnic.
22 Iulie 2016 | 09:19
La Chişinău începe astăzi depunerea dosarelor pentru învăţământul superior din România
Tinerii din Republica Moldova care vor să-şi continue studiile în universităţile din România îşi pot depune dosarele începând de astăzi, 22 iulie. Ambasada României la Chişinău anunţă că sesiunea de depunere a dosarelor pentru locurile subvenţionate în învăţământul superior din statul vecin se va desfăşura în zilele de 22, 23, 25 şi 26 iulie, între orele 9:30 - 13:00 şi 15:00 - 18:30, la sediul Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din capitală, unde va funcţiona o comisie mixtă.
15 Iulie 2016 | 16:13
Târgul Universităţilor din România se desfăşoară la Chişinău
Absolvenţii de liceu care doresc să îşi continue studiile peste Prut au posibilitatea să afle mai multe informaţii în cadrul Târgului Universităţilor din România, care are loc în Parcul „Ştefan cel Mare” din capitală, relatează Mesager.
12 Iulie 2016 | 17:54
Târgul Universităţilor din România, organizat la Chişinău, Bălţi şi Cahul
Asociaţiile studenţilor basarabeni de peste Prut vor organiza şi anul acesta tradiţionalul târg al universităţilor. Tinerii spun că astfel vor să-i informeze pe absolvenţii care vor să-şi facă studiile în România despre specificul sistemului de învăţământ de acolo, dar şi despre noile reguli de admitere, relatează Mesager.
29 Iunie 2016 | 11:18
România a publicat oferta de burse pentru tinerii moldoveni
Guvernul României a făcut publică oferta de burse pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru anul academic 2016-2017. Tinerii pot opta pentru studii în oraşe de pe întreg teritoriul României, transmite IPN.
21 Iunie 2016 | 10:50
Trei studenţi din Moldova participă la un stagiu de formare la Bucureşti
Trei studenţi din Republica Moldova care se specializează în istorie şi arhitectură, participă la tabăra de istorie, cultură şi civilizaţie românească, organizată cu genericul „Convergente culturale”. Activităţile din cadrul taberei au loc la Bucureşti, în perioada 21 - 24 iunie 2016, scrie Agerpres.
07 Iunie 2016 | 14:44
Burse în cadrul Bundestagului german pentru tineri moldoveni
Şansă pentru studenţii moldoveni. Bundestagul Germaniei oferă burse de studii pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior din ţara noastră. Programul durează cinci luni, iar asigurarea, cazarea şi cheltuielile de călătorie sunt suportate de către partea germană, relatează Mesager.
05 Aprilie 2016 | 10:26
O mână întinsă tinerilor specialişti care caută un loc de muncă
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va inaugura astăzi Centrul de Ghidare în Carieră în municipiul Chişinău. Beneficiarii Centrului, elevii, tinerii şi persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă, vor putea să-şi pună în practică experienţa şi cunoştinţele în domeniile în care sunt calificaţi şi să-şi evalueze aptitudinile şi capacităţile profesionale, relatează Mesager.
17 Noiembrie 2015 | 15:00
Cetăţenii moldoveni pot aplica pentru funcţia de administrator al unui parc industrial din Ucraina
Ambasada Ucrainei în Republica Moldova anunţă concurs pentru funcţia de administrator al parcului industrial „Pavlograd” din regiunea Dnepropetrovsk, Ucraina.
23 Septembrie 2015 | 20:03
Noi oferte de burse în Slovacia
Slovacia oferă burse de studii pentru studenţi, aspiranţi, dar şi profesionişti din domeniul artei şi ştiinţei din Republica Moldova, scrie Moldpres.
15 Septembrie 2015 | 17:00
Colegiul Europei oferă burse de studiu tinerilor din Moldova
Studenţii din Moldova au posibilitatea să studieze gratuit la Colegiul Europei din Belgia şi Polonia. Instituţia propune 14 burse de de studiu, care acoperă cheltuielile de cazare, masă şi costurile de călătorie. Tinerii care întrunesc cerinţele necesare şi au abilităţile necesare, pot depune o cerere în acest sens, începând cu 1 noiembrie.
11 Septembrie 2015 | 14:17
Tinerii vor fi informaţi despre posibilităţile de a studia în UE
Oficiul Naţional Erasmus+ în Moldova (NEO) anunţă despre lansarea campaniei naţionale de informare „Information Day Erasmus+”. Programul este dedicat tinerilor şi studenţilor interesaţi de studii europene, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11 Septembrie 2015 | 10:46
Burse pentru tinerii din Moldova în Germania
Tinerii din Republica Moldova care studiază jurnalismul sau germanistica pot efectua un stagiu de trei luni în Germania, în cadrul Programului de Stagiu de Vară, în Berlin pentru perioada iulie – septembrie 2016 oferit de către Serviciul German de Schimb Academic (DAAD).

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam