Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
25 Mai 2018 | 18:30
Ambasadoarea Republicii Federale Germania, Julia Monar, a anunţat astăzi, în cadrul unei recepţii, numele beneficiarilor burselor Serviciului German de Schimb Academic, dar şi ale câştigătorilor concursului literar şi „Cel mai bun învăţător de limba germană”, organizate de Ambasadă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
26 Ianuarie 2017 | 12:23
Burse pentru studenţii din Moldova, acordate de Guvernul Ungariei
Tinerii din Republica Moldova pot aplica pentru burse de studii în universităţile din Ungaria. Anul acesta, Guvernul de la Budapesta oferă în total 30 de burse pentru studenţii din ţara noastră. Despre aceasta a anunţat astăzi, 26 ianuarie, ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13 Ianuarie 2017 | 21:42
Burse pentru studenţii şi profesorii care doresc să studieze în Europa
Programul Erasmus Plus oferă noi şanse pentru tineri de a-şi perfecţiona cunoştinţele în cunoscute universităţi europene, fără să achite taxa de studii. Pe lângă faptul că sunt asiguraţi cu o bursă, ei au posibilitatea să călătorească şi să înveţe limbile străine. Cheltuielile de studii şi de întreţinere sunt acoperite din fondurile Uniunii Europene, relatează Mesager.
09 Ianuarie 2017 | 17:48
Burse în Ungaria pentru tinerii specialişti din agricultură
Peste 30 profesionişti cu experienţă în agricultură vor avea posibilitate să facă studii post universitare în cadrul renumitei universităţi Szent István din Budapesta, relatează Mesager.
21 Octombrie 2016 | 14:05
Oportunităţi pentru jurnalişti
Jurnaliştii, activiştii civici şi profesioniştii IT sunt invitaţi să participe timp de două zile la un program complex de instruire în domeniul jurnalismului de date „Date vizibile pentru un public informat”, la Chişinău.
19 Octombrie 2016 | 12:51
Tinerii din Moldova pot participa la concursul de admitere în şcolile militare din SUA
Tinerii din Republica Moldova pot participa la concursul de admitere în anul 2017 la două instituţii de învăţământ militar superior din Statele Unite Ale Americii (SUA). Este vorba despre Academia Militară „West Point” şi Academia Militară a Forţelor Aeriene. Dosarele pot fi depuse la Direcţia management resurse umane a Ministerului Apărării până la data de 4 noiembrie curent.
14 Octombrie 2016 | 16:29
Burse de studii în şcoli private din SUA şi Marea Britanie pentru elevii moldoveni
Noi oportunităţi de instruire în Marea Britanie pentru elevii moldoveni de clasa a zecea. Ministerul Educaţiei anunţă despre lansarea Programului de schimb de elevi pentru anul academic 2017-2018. Proiectul oferă posibilitatea de a obţine burse de studii în şcoli private din SUA şi Marea Britanie. Pentru a fi acceptaţi, elevii trebuie să demonstreze o bună cunoaştere a limbii engleze, dar şi să aibă o medie generală peste 8,5, relatează Mesager.
17 August 2016 | 18:00
77 de elevi şi studenţi vor primi burse pentru performanţe remarcabile
Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi, 17 august, listele candidaţilor la acordarea bursei preşedintelui Republicii Moldova pentru anul de studii 2016-2017.Documentul prevede acordarea a zece burse, a câte 1200 de lei fiecare, pentru studenţii din învăţământul superior şi cinci burse, a câte 930 de lei fiecare, pentru elevii din învăţământul profesional tehnic.
22 Iulie 2016 | 09:19
La Chişinău începe astăzi depunerea dosarelor pentru învăţământul superior din România
Tinerii din Republica Moldova care vor să-şi continue studiile în universităţile din România îşi pot depune dosarele începând de astăzi, 22 iulie. Ambasada României la Chişinău anunţă că sesiunea de depunere a dosarelor pentru locurile subvenţionate în învăţământul superior din statul vecin se va desfăşura în zilele de 22, 23, 25 şi 26 iulie, între orele 9:30 - 13:00 şi 15:00 - 18:30, la sediul Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din capitală, unde va funcţiona o comisie mixtă.
15 Iulie 2016 | 16:13
Târgul Universităţilor din România se desfăşoară la Chişinău
Absolvenţii de liceu care doresc să îşi continue studiile peste Prut au posibilitatea să afle mai multe informaţii în cadrul Târgului Universităţilor din România, care are loc în Parcul „Ştefan cel Mare” din capitală, relatează Mesager.
12 Iulie 2016 | 17:54
Târgul Universităţilor din România, organizat la Chişinău, Bălţi şi Cahul
Asociaţiile studenţilor basarabeni de peste Prut vor organiza şi anul acesta tradiţionalul târg al universităţilor. Tinerii spun că astfel vor să-i informeze pe absolvenţii care vor să-şi facă studiile în România despre specificul sistemului de învăţământ de acolo, dar şi despre noile reguli de admitere, relatează Mesager.
29 Iunie 2016 | 11:18
România a publicat oferta de burse pentru tinerii moldoveni
Guvernul României a făcut publică oferta de burse pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru anul academic 2016-2017. Tinerii pot opta pentru studii în oraşe de pe întreg teritoriul României, transmite IPN.
21 Iunie 2016 | 10:50
Trei studenţi din Moldova participă la un stagiu de formare la Bucureşti
Trei studenţi din Republica Moldova care se specializează în istorie şi arhitectură, participă la tabăra de istorie, cultură şi civilizaţie românească, organizată cu genericul „Convergente culturale”. Activităţile din cadrul taberei au loc la Bucureşti, în perioada 21 - 24 iunie 2016, scrie Agerpres.
07 Iunie 2016 | 14:44
Burse în cadrul Bundestagului german pentru tineri moldoveni
Şansă pentru studenţii moldoveni. Bundestagul Germaniei oferă burse de studii pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior din ţara noastră. Programul durează cinci luni, iar asigurarea, cazarea şi cheltuielile de călătorie sunt suportate de către partea germană, relatează Mesager.
05 Aprilie 2016 | 10:26
O mână întinsă tinerilor specialişti care caută un loc de muncă
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va inaugura astăzi Centrul de Ghidare în Carieră în municipiul Chişinău. Beneficiarii Centrului, elevii, tinerii şi persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă, vor putea să-şi pună în practică experienţa şi cunoştinţele în domeniile în care sunt calificaţi şi să-şi evalueze aptitudinile şi capacităţile profesionale, relatează Mesager.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam