Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
25 Mai 2018 | 18:30
Ambasadoarea Republicii Federale Germania, Julia Monar, a anunţat astăzi, în cadrul unei recepţii, numele beneficiarilor burselor Serviciului German de Schimb Academic, dar şi ale câştigătorilor concursului literar şi „Cel mai bun învăţător de limba germană”, organizate de Ambasadă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
17 Noiembrie 2015 | 15:00
Cetăţenii moldoveni pot aplica pentru funcţia de administrator al unui parc industrial din Ucraina
Ambasada Ucrainei în Republica Moldova anunţă concurs pentru funcţia de administrator al parcului industrial „Pavlograd” din regiunea Dnepropetrovsk, Ucraina.
23 Septembrie 2015 | 20:03
Noi oferte de burse în Slovacia
Slovacia oferă burse de studii pentru studenţi, aspiranţi, dar şi profesionişti din domeniul artei şi ştiinţei din Republica Moldova, scrie Moldpres.
15 Septembrie 2015 | 17:00
Colegiul Europei oferă burse de studiu tinerilor din Moldova
Studenţii din Moldova au posibilitatea să studieze gratuit la Colegiul Europei din Belgia şi Polonia. Instituţia propune 14 burse de de studiu, care acoperă cheltuielile de cazare, masă şi costurile de călătorie. Tinerii care întrunesc cerinţele necesare şi au abilităţile necesare, pot depune o cerere în acest sens, începând cu 1 noiembrie.
11 Septembrie 2015 | 14:17
Tinerii vor fi informaţi despre posibilităţile de a studia în UE
Oficiul Naţional Erasmus+ în Moldova (NEO) anunţă despre lansarea campaniei naţionale de informare „Information Day Erasmus+”. Programul este dedicat tinerilor şi studenţilor interesaţi de studii europene, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11 Septembrie 2015 | 10:46
Burse pentru tinerii din Moldova în Germania
Tinerii din Republica Moldova care studiază jurnalismul sau germanistica pot efectua un stagiu de trei luni în Germania, în cadrul Programului de Stagiu de Vară, în Berlin pentru perioada iulie – septembrie 2016 oferit de către Serviciul German de Schimb Academic (DAAD).
26 August 2015 | 09:11
Burse de studii în Turcia pentru funcţionarii publici
Institutul de Administrare Publică din Republica Turcia şi Orientul Mijlociu (TODAIE) oferă funcţionarilor publici din Republica Moldova posibilitatea de a aplica la un program de master sau de doctorat în Ştiinţe Politice şi Administrare Publică pentru anul academic 2015-2016.
21 August 2015 | 09:36
Şase tineri din Moldova îşi vor continua studiile în Slovacia
Şase studenţi moldoveni au câştigat burse de studii în Slovacia pentru ciclul I şi II de studii universitare, dar şi pentru studii de doctorat. Chiar dacă merg cu frica de o ţară nouă, tinerii spun că vor să acumuleze cunoştinţe europene pe care le vor aplica în Republica Moldova.
13 August 2015 | 09:34
Burse pentru doritorii de a studia limba turcă
Preşedinţia Turcilor în Străinătate şi Comunităţi Înrudite lansează un program de burse pentru studierea limbii turce, anunţă Ministerul Educaţiei de la Chişinău.
06 August 2015 | 09:27
Peste 1500 de locuri de studii la buget în România, pentru cetăţenii moldoveni, rămân vacante
Peste 1500 de locuri de studii la buget în România, pentru cetăţenii moldoveni, rămân vacante. Potrivit Ambasadei României, în perioada 17-31 iulie comisiile din Bălţi, Chişinău şi Cahul au acceptat dosarele a 696 de candidaţi pentru continuarea studiilor în liceele din România şi peste 2,7 mii de dosare pentru studii universitare.
04 August 2015 | 15:09
Tinerii din Moldova pot aplica pentru burse în domeniul culturii, în Austria
Guvernul Austriei a lansat un program de burse în domeniul culturii pentru anul 2016. Scopul programului este familiarizarea cu ambianţa culturală austriacă şi realizarea unor proiecte comune cu reprezentanţi din diferite ţări.
04 August 2015 | 14:13
Circa patru mii de tineri din Republica Moldova doresc să facă studii în România
3461 de dosare au fost depuse de către tinerii din Republica Moldova pentru admiterea pe locurile subvenţionate de statul român. Despre acest lucru anunţă Ambasada României la Chişinău.
02 August 2015 | 14:00
Tinerii din Moldova pot beneficia de zece burse de studii în Cehia
Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului al Republicii Cehe oferă zece burse guvernamentale cetăţenilor Republicii Moldova, pentru anul academic 2016/2017.
31 Iulie 2015 | 10:09
Studii în România: Astăzi este ultima zi de depunere a dosarelor
Astăzi, 31 iulie, este ultima zi în care tinerii dornici de a-şi continua studiile peste Prut pot depune dosarele pentru studii la Cahul.
29 Iulie 2015 | 11:23
Doritorii de a studia în România pot depune dosarele la Cahul
Ambasada României în Republica Moldova anunţă că, în perioada 29-31 iulie, la sediul Universităţii B.P. Haşdeu din Cahul va funcţiona Comisia Mixtă de preluare a dosarelor în vederea ocupării locurilor subvenţionate de statul român, disponibile în anul şcolar/universitar 2015 - 2016.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam