Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
04 August 2015 | 15:09
Guvernul Austriei a lansat un program de burse în domeniul culturii pentru anul 2016. Scopul programului este familiarizarea cu ambianţa culturală austriacă şi realizarea unor proiecte comune cu reprezentanţi din diferite ţări.
04 August 2015 | 14:13
Circa patru mii de tineri din Republica Moldova doresc să facă studii în România
3461 de dosare au fost depuse de către tinerii din Republica Moldova pentru admiterea pe locurile subvenţionate de statul român. Despre acest lucru anunţă Ambasada României la Chişinău.
02 August 2015 | 14:00
Tinerii din Moldova pot beneficia de zece burse de studii în Cehia
Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului al Republicii Cehe oferă zece burse guvernamentale cetăţenilor Republicii Moldova, pentru anul academic 2016/2017.
31 Iulie 2015 | 10:09
Studii în România: Astăzi este ultima zi de depunere a dosarelor
Astăzi, 31 iulie, este ultima zi în care tinerii dornici de a-şi continua studiile peste Prut pot depune dosarele pentru studii la Cahul.
29 Iulie 2015 | 11:23
Doritorii de a studia în România pot depune dosarele la Cahul
Ambasada României în Republica Moldova anunţă că, în perioada 29-31 iulie, la sediul Universităţii B.P. Haşdeu din Cahul va funcţiona Comisia Mixtă de preluare a dosarelor în vederea ocupării locurilor subvenţionate de statul român, disponibile în anul şcolar/universitar 2015 - 2016.
27 Iulie 2015 | 16:00
Studii în România: Astăzi este ultima zi pentru depunerea dosarelor la Chişinău
Astăzi, 27 iulie, este ultima zi în care tinerii dornici de a-şi continua studiile peste Prut pot depune dosarele pentru studii la Chişinău.
23 Iulie 2015 | 10:04
Doritorii de a studia peste Prut pot depune de astăzi dosarele la Chişinău
Ambasada României în Republica Moldova anunţă că, începând de astăzi 23 iulie şi până luni, 27 iulie, la sediul Secţiei Consulare din Chişinău va funcţiona Comisia mixtă de preluare a dosarelor în vederea ocupării locurilor subvenţionate de statul român, disponibile în anul şcolar/universitar 2015 - 2016.
20 Iulie 2015 | 12:39
Cea de-a patra ediţie a Târgului Universităţilor din România s-a încheiat cu succes
Absolvenţii de gimnazii şi licee din Republica Moldova s-au arătat foarte interesaţi de ofertele de studii prezentate în cadrul Târgului Universităţilor din România. Declaraţia a fost făcută pentru TRM.MD de Mircea Nunu, preşedinte al Ligii Studenţilor Basarabeni din Galaţi.
14 Iulie 2015 | 10:38
Maxim Eni: Târgul Universităţilor din România - un proiect de succes
Ideea lansării proiectului Târgul Universităţilor din România a venit la iniţiativa tinerilor basarabeni de la Cluj şi s-a dovedit a fi un proiect de succes. Declaraţia a fost făcută pentru TRM.MD de către ex-preşedinte al Grupului de Iniţiativă Basarabeană din Cluj, România, Maxim Eni.
10 Iulie 2015 | 10:10
Târgul Universităţilor din România începe astăzi la Chişinău
Cea de-a patra ediţie a Târgului Universităţilor din România a demarat astăzi la Chişinău. În cadrul acestuia, tinerii absolvenţi din Republica Moldova care doresc să îţi continue studiile peste Prut vor afla oferte educaţionale a 17 centre universitare.
09 Iulie 2015 | 15:03
Absolvenţii din Republica Moldova se pot înscrie online şi gratuit la sesiunea de admitere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi
Candidaţii din Republica Moldova se pot înscrie online şi gratuit la sesiunea de admitere din luna iulie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, fără a fi necesară prezenţa lor în România. Pentru candidaţii de etnie română din afara graniţelor, Universitatea oferă zece locuri bugetate, cu bursă, cinci locuri fără taxă şi fără bursă şi 45 de locuri cu taxă.
08 Iulie 2015 | 12:59
FAB: Mii de tineri sunt aşteptaţi la Târgul Universităţilor din România
Circa 5000 de tineri sunt aşteptaţi la cea de-a patra ediţie a Târgul Universităţilor din România. Evenimentul este organizat de Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni (FAB) din România ce se va desfăşura în perioada 10 – 18 iulie la Chişinău, Bălţi şi Cahul.
03 Iulie 2015 | 10:41
Târgul de Universităţi din România, în ajutorul absolvenţilor din Republica Moldova
Târgul Universităţilor din România se va desfăşura la Chişinău în perioada 10-12 iulie, aceasta fiind o campanie de informare şi motivare a absolvenţilor din Republica Moldova cu privire la admiterea la studii în România.
01 Iulie 2015 | 12:30
Marius Lazurca: În luna iulie se vor depune actele pentru studii în România
România pune la dispoziţia absolvenţilor de studii medii, absolvenţilor de studii universitare şi viitorilor medici posibilitatea de a studia în România. Circa 5000 de locuri de studii, subvenţionate din bugetul statului român în diverse formule sunt oferite cetăţenilor Republicii Moldova. Un anunţ în acest sens a fost făcut de către ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam