Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
06 Decembrie 2017 | 13:12
Tinerii din Republica Moldova vor fi informaţi despre oportunităţile de a studia la peste 500 de instituţii de învăţământ de peste hotare, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.
26 August 2015 | 09:11
Burse de studii în Turcia pentru funcţionarii publici
Institutul de Administrare Publică din Republica Turcia şi Orientul Mijlociu (TODAIE) oferă funcţionarilor publici din Republica Moldova posibilitatea de a aplica la un program de master sau de doctorat în Ştiinţe Politice şi Administrare Publică pentru anul academic 2015-2016.
21 August 2015 | 09:36
Şase tineri din Moldova îşi vor continua studiile în Slovacia
Şase studenţi moldoveni au câştigat burse de studii în Slovacia pentru ciclul I şi II de studii universitare, dar şi pentru studii de doctorat. Chiar dacă merg cu frica de o ţară nouă, tinerii spun că vor să acumuleze cunoştinţe europene pe care le vor aplica în Republica Moldova.
13 August 2015 | 09:34
Burse pentru doritorii de a studia limba turcă
Preşedinţia Turcilor în Străinătate şi Comunităţi Înrudite lansează un program de burse pentru studierea limbii turce, anunţă Ministerul Educaţiei de la Chişinău.
06 August 2015 | 09:27
Peste 1500 de locuri de studii la buget în România, pentru cetăţenii moldoveni, rămân vacante
Peste 1500 de locuri de studii la buget în România, pentru cetăţenii moldoveni, rămân vacante. Potrivit Ambasadei României, în perioada 17-31 iulie comisiile din Bălţi, Chişinău şi Cahul au acceptat dosarele a 696 de candidaţi pentru continuarea studiilor în liceele din România şi peste 2,7 mii de dosare pentru studii universitare.
04 August 2015 | 15:09
Tinerii din Moldova pot aplica pentru burse în domeniul culturii, în Austria
Guvernul Austriei a lansat un program de burse în domeniul culturii pentru anul 2016. Scopul programului este familiarizarea cu ambianţa culturală austriacă şi realizarea unor proiecte comune cu reprezentanţi din diferite ţări.
04 August 2015 | 14:13
Circa patru mii de tineri din Republica Moldova doresc să facă studii în România
3461 de dosare au fost depuse de către tinerii din Republica Moldova pentru admiterea pe locurile subvenţionate de statul român. Despre acest lucru anunţă Ambasada României la Chişinău.
02 August 2015 | 14:00
Tinerii din Moldova pot beneficia de zece burse de studii în Cehia
Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului al Republicii Cehe oferă zece burse guvernamentale cetăţenilor Republicii Moldova, pentru anul academic 2016/2017.
31 Iulie 2015 | 10:09
Studii în România: Astăzi este ultima zi de depunere a dosarelor
Astăzi, 31 iulie, este ultima zi în care tinerii dornici de a-şi continua studiile peste Prut pot depune dosarele pentru studii la Cahul.
29 Iulie 2015 | 11:23
Doritorii de a studia în România pot depune dosarele la Cahul
Ambasada României în Republica Moldova anunţă că, în perioada 29-31 iulie, la sediul Universităţii B.P. Haşdeu din Cahul va funcţiona Comisia Mixtă de preluare a dosarelor în vederea ocupării locurilor subvenţionate de statul român, disponibile în anul şcolar/universitar 2015 - 2016.
27 Iulie 2015 | 16:00
Studii în România: Astăzi este ultima zi pentru depunerea dosarelor la Chişinău
Astăzi, 27 iulie, este ultima zi în care tinerii dornici de a-şi continua studiile peste Prut pot depune dosarele pentru studii la Chişinău.
23 Iulie 2015 | 10:04
Doritorii de a studia peste Prut pot depune de astăzi dosarele la Chişinău
Ambasada României în Republica Moldova anunţă că, începând de astăzi 23 iulie şi până luni, 27 iulie, la sediul Secţiei Consulare din Chişinău va funcţiona Comisia mixtă de preluare a dosarelor în vederea ocupării locurilor subvenţionate de statul român, disponibile în anul şcolar/universitar 2015 - 2016.
20 Iulie 2015 | 12:39
Cea de-a patra ediţie a Târgului Universităţilor din România s-a încheiat cu succes
Absolvenţii de gimnazii şi licee din Republica Moldova s-au arătat foarte interesaţi de ofertele de studii prezentate în cadrul Târgului Universităţilor din România. Declaraţia a fost făcută pentru TRM.MD de Mircea Nunu, preşedinte al Ligii Studenţilor Basarabeni din Galaţi.
14 Iulie 2015 | 10:38
Maxim Eni: Târgul Universităţilor din România - un proiect de succes
Ideea lansării proiectului Târgul Universităţilor din România a venit la iniţiativa tinerilor basarabeni de la Cluj şi s-a dovedit a fi un proiect de succes. Declaraţia a fost făcută pentru TRM.MD de către ex-preşedinte al Grupului de Iniţiativă Basarabeană din Cluj, România, Maxim Eni.
10 Iulie 2015 | 10:10
Târgul Universităţilor din România începe astăzi la Chişinău
Cea de-a patra ediţie a Târgului Universităţilor din România a demarat astăzi la Chişinău. În cadrul acestuia, tinerii absolvenţi din Republica Moldova care doresc să îţi continue studiile peste Prut vor afla oferte educaţionale a 17 centre universitare.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam