Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
16 Iunie 2015 | 16:51
Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi este pregătită pentru Târgurile Universităţilor, ce vor avea loc la Chişinău, Bălţi şi Cahul, în perioada 10 - 18 iulie. În cadrul Târgurilor, tinerii vor promova, alături de colegii din FAB România, studiile în România şi respectiv, Galaţi.
16 Iunie 2015 | 15:09
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru burse de studii în România
Guvernul României a făcut publică Metodologia de şcolarizare a românilor de pretutindeni în învăţământul din România, pentru anul şcolar/universitar 2015 – 2016.
15 Iunie 2015 | 11:04
Bulgarii din Moldova pot beneficia de burse oferite de Guvernul Bulgariei
Cetăţenii Republicii Moldova de etnie bulgari pot beneficia de 85 burse de studii în instituţiile de învăţământ superior de stat din Republica Bulgaria, pentru anul academic 2015-2016.
02 Iunie 2015 | 15:03
Ministerul Educaţiei a trasat noi perspective de colaborare cu Belarus
Priorităţile dezvoltării sistemelor educaţionale din Republica Moldova şi Republica Belarus au fost discutate astăzi, 2 iunie, de către viceministra Educaţiei, Loretta Handrabura, cu ambasadorul Belarusului la Chişinău, Serghei Ciciuk. Oficialii au evidenţiat unele aspecte ce ţin de consolidarea relaţiilor bilaterale în domeniul educaţiei.
28 Mai 2015 | 16:18
Tinerii moldoveni pot beneficia de asistenţă financiară pentru studii, oferită de Lituania
Cetăţenii Republicii Moldova pot beneficia de asistenţă financiară pentru studii de masterat în cadrul instituţiilor de învăţământ superior din Lituania, oferit de Ministerul lituanian al Educaţiei şi Ştiinţei.
14 Mai 2015 | 15:45
Rusia oferă cetăţenilor Republicii Moldova burse de studii la MGIMO
Cetăţenii Republicii Moldova pot beneficia de trei burse de studii universitare oferite de Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse (MGIMO), pentru anul academic 2015 – 2016.
15 Aprilie 2015 | 12:09
Tinerii din Republica Moldova pot aplica pentru burse de studii în Ungaria
Guvernul Ungariei oferă cetăţenilor Republicii Moldova posibilitatea de a participa la programul de burse pentru anul academic 2015 – 2016, „Stipendium Hungaricum”. Prin intermediul acestui program cetăţenilor din Republica Moldova li se oferă 24 de burse.
09 Aprilie 2015 | 14:58
Republica Slovacă oferă burse de studii cetăţenilor moldoveni
Guvernul Republicii Slovace oferă cetăţenilor moldoveni cinci burse pentru ciclul I şi II de studii universitare complete şi o bursă pentru studii complete de doctorat.
07 Aprilie 2015 | 13:48
Patru burse de studii în Egipt pentru cetăţenii Republicii Moldova
Guvernul Republicii Arabe Egipt oferă patru burse de studii universitare cetăţenilor Republicii Moldova pentru anul academic 2015-2016.
03 Aprilie 2015 | 16:37
Guvernul Ungariei oferă 12 burse cetăţenilor moldoveni
Guvernul Ungariei oferă cetăţenilor Republicii Moldova posibilitatea de a participa la programul de burse „Stipendium Hungaricum” pentru anul academic 2015 – 2016.
01 Aprilie 2015 | 15:51
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru studii de master în Estonia
Universitatea Tartu din Estonia acordă burse de studii cetăţenilor Republicii Moldova pentru a realiza un program de masterat în domeniile Ştiinţelor, Economiei, Democraţiei şi guvernării, Relaţiilor internaţionale, Studiilor europene şi Filosofiei.
26 Martie 2015 | 14:56
Burse de studii în Bulgaria
Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei din Republica Bulgaria oferă cinci burse de studii superioare pentru cetăţenii Republicii Moldova pentru anul academic 2015-2016.
16 Martie 2015 | 11:32
Burse de studii pentru moldoveni în Letonia
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru un Program de burse în Letonia pentru anul academic 2015-2016. Oferta este lansată de Agenţia de Stat pentru Dezvoltarea Educaţiei din Letonia, în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Letonia şi Guvernul Republicii Moldova privind Cooperarea în domeniul Educaţiei, Culturii, Tineretului şi Sportului.
13 Martie 2015 | 11:24
Studenţii moldoveni ar putea obţine experienţă de muncă în Franţa
Studenţii din Republica Moldova sau tinerii angajaţi în câmpul muncii, care îşi doresc o experienţă de muncă în străinătate, ar putea să îşi vadă visul împlinit. Oficiul Francez pentru Imigrare şi Integrare a venit cu o iniţiativă către Guvernul Republicii Moldova de a semna un Acord bilateral pentru a lansa schimbul bilateral de tineri profesionişti.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam