Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
06 Decembrie 2017 | 13:12
Tinerii din Republica Moldova vor fi informaţi despre oportunităţile de a studia la peste 500 de instituţii de învăţământ de peste hotare, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.
09 Iulie 2015 | 15:03
Absolvenţii din Republica Moldova se pot înscrie online şi gratuit la sesiunea de admitere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi
Candidaţii din Republica Moldova se pot înscrie online şi gratuit la sesiunea de admitere din luna iulie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, fără a fi necesară prezenţa lor în România. Pentru candidaţii de etnie română din afara graniţelor, Universitatea oferă zece locuri bugetate, cu bursă, cinci locuri fără taxă şi fără bursă şi 45 de locuri cu taxă.
08 Iulie 2015 | 12:59
FAB: Mii de tineri sunt aşteptaţi la Târgul Universităţilor din România
Circa 5000 de tineri sunt aşteptaţi la cea de-a patra ediţie a Târgul Universităţilor din România. Evenimentul este organizat de Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni (FAB) din România ce se va desfăşura în perioada 10 – 18 iulie la Chişinău, Bălţi şi Cahul.
03 Iulie 2015 | 10:41
Târgul de Universităţi din România, în ajutorul absolvenţilor din Republica Moldova
Târgul Universităţilor din România se va desfăşura la Chişinău în perioada 10-12 iulie, aceasta fiind o campanie de informare şi motivare a absolvenţilor din Republica Moldova cu privire la admiterea la studii în România.
01 Iulie 2015 | 12:30
Marius Lazurca: În luna iulie se vor depune actele pentru studii în România
România pune la dispoziţia absolvenţilor de studii medii, absolvenţilor de studii universitare şi viitorilor medici posibilitatea de a studia în România. Circa 5000 de locuri de studii, subvenţionate din bugetul statului român în diverse formule sunt oferite cetăţenilor Republicii Moldova. Un anunţ în acest sens a fost făcut de către ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca.
16 Iunie 2015 | 16:51
Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi, pregătită pentru Târgurile Universităţilor
Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi este pregătită pentru Târgurile Universităţilor, ce vor avea loc la Chişinău, Bălţi şi Cahul, în perioada 10 - 18 iulie. În cadrul Târgurilor, tinerii vor promova, alături de colegii din FAB România, studiile în România şi respectiv, Galaţi.
16 Iunie 2015 | 15:09
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru burse de studii în România
Guvernul României a făcut publică Metodologia de şcolarizare a românilor de pretutindeni în învăţământul din România, pentru anul şcolar/universitar 2015 – 2016.
15 Iunie 2015 | 11:04
Bulgarii din Moldova pot beneficia de burse oferite de Guvernul Bulgariei
Cetăţenii Republicii Moldova de etnie bulgari pot beneficia de 85 burse de studii în instituţiile de învăţământ superior de stat din Republica Bulgaria, pentru anul academic 2015-2016.
02 Iunie 2015 | 15:03
Ministerul Educaţiei a trasat noi perspective de colaborare cu Belarus
Priorităţile dezvoltării sistemelor educaţionale din Republica Moldova şi Republica Belarus au fost discutate astăzi, 2 iunie, de către viceministra Educaţiei, Loretta Handrabura, cu ambasadorul Belarusului la Chişinău, Serghei Ciciuk. Oficialii au evidenţiat unele aspecte ce ţin de consolidarea relaţiilor bilaterale în domeniul educaţiei.
28 Mai 2015 | 16:18
Tinerii moldoveni pot beneficia de asistenţă financiară pentru studii, oferită de Lituania
Cetăţenii Republicii Moldova pot beneficia de asistenţă financiară pentru studii de masterat în cadrul instituţiilor de învăţământ superior din Lituania, oferit de Ministerul lituanian al Educaţiei şi Ştiinţei.
14 Mai 2015 | 15:45
Rusia oferă cetăţenilor Republicii Moldova burse de studii la MGIMO
Cetăţenii Republicii Moldova pot beneficia de trei burse de studii universitare oferite de Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse (MGIMO), pentru anul academic 2015 – 2016.
15 Aprilie 2015 | 12:09
Tinerii din Republica Moldova pot aplica pentru burse de studii în Ungaria
Guvernul Ungariei oferă cetăţenilor Republicii Moldova posibilitatea de a participa la programul de burse pentru anul academic 2015 – 2016, „Stipendium Hungaricum”. Prin intermediul acestui program cetăţenilor din Republica Moldova li se oferă 24 de burse.
09 Aprilie 2015 | 14:58
Republica Slovacă oferă burse de studii cetăţenilor moldoveni
Guvernul Republicii Slovace oferă cetăţenilor moldoveni cinci burse pentru ciclul I şi II de studii universitare complete şi o bursă pentru studii complete de doctorat.
07 Aprilie 2015 | 13:48
Patru burse de studii în Egipt pentru cetăţenii Republicii Moldova
Guvernul Republicii Arabe Egipt oferă patru burse de studii universitare cetăţenilor Republicii Moldova pentru anul academic 2015-2016.
03 Aprilie 2015 | 16:37
Guvernul Ungariei oferă 12 burse cetăţenilor moldoveni
Guvernul Ungariei oferă cetăţenilor Republicii Moldova posibilitatea de a participa la programul de burse „Stipendium Hungaricum” pentru anul academic 2015 – 2016.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam