Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
25 Mai 2018 | 18:30
Ambasadoarea Republicii Federale Germania, Julia Monar, a anunţat astăzi, în cadrul unei recepţii, numele beneficiarilor burselor Serviciului German de Schimb Academic, dar şi ale câştigătorilor concursului literar şi „Cel mai bun învăţător de limba germană”, organizate de Ambasadă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
14 Mai 2015 | 15:45
Rusia oferă cetăţenilor Republicii Moldova burse de studii la MGIMO
Cetăţenii Republicii Moldova pot beneficia de trei burse de studii universitare oferite de Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse (MGIMO), pentru anul academic 2015 – 2016.
15 Aprilie 2015 | 12:09
Tinerii din Republica Moldova pot aplica pentru burse de studii în Ungaria
Guvernul Ungariei oferă cetăţenilor Republicii Moldova posibilitatea de a participa la programul de burse pentru anul academic 2015 – 2016, „Stipendium Hungaricum”. Prin intermediul acestui program cetăţenilor din Republica Moldova li se oferă 24 de burse.
09 Aprilie 2015 | 14:58
Republica Slovacă oferă burse de studii cetăţenilor moldoveni
Guvernul Republicii Slovace oferă cetăţenilor moldoveni cinci burse pentru ciclul I şi II de studii universitare complete şi o bursă pentru studii complete de doctorat.
07 Aprilie 2015 | 13:48
Patru burse de studii în Egipt pentru cetăţenii Republicii Moldova
Guvernul Republicii Arabe Egipt oferă patru burse de studii universitare cetăţenilor Republicii Moldova pentru anul academic 2015-2016.
03 Aprilie 2015 | 16:37
Guvernul Ungariei oferă 12 burse cetăţenilor moldoveni
Guvernul Ungariei oferă cetăţenilor Republicii Moldova posibilitatea de a participa la programul de burse „Stipendium Hungaricum” pentru anul academic 2015 – 2016.
01 Aprilie 2015 | 15:51
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru studii de master în Estonia
Universitatea Tartu din Estonia acordă burse de studii cetăţenilor Republicii Moldova pentru a realiza un program de masterat în domeniile Ştiinţelor, Economiei, Democraţiei şi guvernării, Relaţiilor internaţionale, Studiilor europene şi Filosofiei.
26 Martie 2015 | 14:56
Burse de studii în Bulgaria
Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei din Republica Bulgaria oferă cinci burse de studii superioare pentru cetăţenii Republicii Moldova pentru anul academic 2015-2016.
16 Martie 2015 | 11:32
Burse de studii pentru moldoveni în Letonia
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru un Program de burse în Letonia pentru anul academic 2015-2016. Oferta este lansată de Agenţia de Stat pentru Dezvoltarea Educaţiei din Letonia, în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Letonia şi Guvernul Republicii Moldova privind Cooperarea în domeniul Educaţiei, Culturii, Tineretului şi Sportului.
13 Martie 2015 | 11:24
Studenţii moldoveni ar putea obţine experienţă de muncă în Franţa
Studenţii din Republica Moldova sau tinerii angajaţi în câmpul muncii, care îşi doresc o experienţă de muncă în străinătate, ar putea să îşi vadă visul împlinit. Oficiul Francez pentru Imigrare şi Integrare a venit cu o iniţiativă către Guvernul Republicii Moldova de a semna un Acord bilateral pentru a lansa schimbul bilateral de tineri profesionişti.
11 Martie 2015 | 14:26
La Chişinău va avea loc cel de-al doilea târg de universităţi
Cel mai mare târg de universităţi din Moldova a ajuns la a doua ediţie şi se va desfăşura în perioada 20 - 21 martie, la Moldexpo. În cadrul ediţia din acest an, „Edmundo şi Universalio”, vor oferi consiliere gratuită tuturor celor interesaţi de studii în străinătate.
10 Martie 2015 | 14:15
Burse de masterat la Universitatea Tartu, pentru moldoveni
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru burse de masterat la Universitatea Tartu din Estonia, pentru anul academic 2015-2016.
04 Martie 2015 | 10:37
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru studii de master în Malta
Absolvenţii instituţiilor de învăţământ din Republica Moldova îşi pot face studiile de masterat la Institutul de Drept Maritim Internaţional din Malta.
18 Februarie 2015 | 15:48
Tinerii moldoveni pot aplica la studii în Polonia
Tinerii moldoveni pot aplica pentru programului de burse „Lane Kirkland” pentru anul academic 2015 – 2016, lansat de Fundaţia Polono – Americană pentru Libertate şi Fundaţia Educaţie pentru Democraţie.
17 Februarie 2015 | 15:33
Tinerii din Moldova invitaţi să participe la un concurs literar lansat de Ambasada Germaniei
Elevii şi studenţii moldoveni sunt invitaţi să participe la un concurs literar cu tematica „Diversitate în ţara noastră. Limba ta, limba mea: limba noastră” lansat de Ambasada Republicii Federale Germania în Republica Moldova.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam