Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
06 Decembrie 2017 | 13:12
Tinerii din Republica Moldova vor fi informaţi despre oportunităţile de a studia la peste 500 de instituţii de învăţământ de peste hotare, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.
01 Aprilie 2015 | 15:51
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru studii de master în Estonia
Universitatea Tartu din Estonia acordă burse de studii cetăţenilor Republicii Moldova pentru a realiza un program de masterat în domeniile Ştiinţelor, Economiei, Democraţiei şi guvernării, Relaţiilor internaţionale, Studiilor europene şi Filosofiei.
26 Martie 2015 | 14:56
Burse de studii în Bulgaria
Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei din Republica Bulgaria oferă cinci burse de studii superioare pentru cetăţenii Republicii Moldova pentru anul academic 2015-2016.
16 Martie 2015 | 11:32
Burse de studii pentru moldoveni în Letonia
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru un Program de burse în Letonia pentru anul academic 2015-2016. Oferta este lansată de Agenţia de Stat pentru Dezvoltarea Educaţiei din Letonia, în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Letonia şi Guvernul Republicii Moldova privind Cooperarea în domeniul Educaţiei, Culturii, Tineretului şi Sportului.
13 Martie 2015 | 11:24
Studenţii moldoveni ar putea obţine experienţă de muncă în Franţa
Studenţii din Republica Moldova sau tinerii angajaţi în câmpul muncii, care îşi doresc o experienţă de muncă în străinătate, ar putea să îşi vadă visul împlinit. Oficiul Francez pentru Imigrare şi Integrare a venit cu o iniţiativă către Guvernul Republicii Moldova de a semna un Acord bilateral pentru a lansa schimbul bilateral de tineri profesionişti.
11 Martie 2015 | 14:26
La Chişinău va avea loc cel de-al doilea târg de universităţi
Cel mai mare târg de universităţi din Moldova a ajuns la a doua ediţie şi se va desfăşura în perioada 20 - 21 martie, la Moldexpo. În cadrul ediţia din acest an, „Edmundo şi Universalio”, vor oferi consiliere gratuită tuturor celor interesaţi de studii în străinătate.
10 Martie 2015 | 14:15
Burse de masterat la Universitatea Tartu, pentru moldoveni
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru burse de masterat la Universitatea Tartu din Estonia, pentru anul academic 2015-2016.
04 Martie 2015 | 10:37
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru studii de master în Malta
Absolvenţii instituţiilor de învăţământ din Republica Moldova îşi pot face studiile de masterat la Institutul de Drept Maritim Internaţional din Malta.
18 Februarie 2015 | 15:48
Tinerii moldoveni pot aplica la studii în Polonia
Tinerii moldoveni pot aplica pentru programului de burse „Lane Kirkland” pentru anul academic 2015 – 2016, lansat de Fundaţia Polono – Americană pentru Libertate şi Fundaţia Educaţie pentru Democraţie.
17 Februarie 2015 | 15:33
Tinerii din Moldova invitaţi să participe la un concurs literar lansat de Ambasada Germaniei
Elevii şi studenţii moldoveni sunt invitaţi să participe la un concurs literar cu tematica „Diversitate în ţara noastră. Limba ta, limba mea: limba noastră” lansat de Ambasada Republicii Federale Germania în Republica Moldova.
19 Ianuarie 2015 | 15:36
Moldovenii pot face studii la Şcoala Diplomatică de la Madrid
Cetăţenii moldoveni pot aplica pentru continuarea studiilor de masterat, pentru anul academic 2015-2016, la Şcoala Diplomatică din Madrid, anunţă Ministerul Educaţiei de la Chişinău.
16 Ianuarie 2015 | 16:04
Cercetătorii moldoveni pot aplica pentru burse post-doctorale în Germania
Centrul pentru Ştiinţe Sociale din Berlin (WZB) lansează apelul de concurs pentru burse post-doctorale 2015 A.SK pentru cetăţenii moldoveni, în domeniul ştiinţelor sociale.
26 Decembrie 2014 | 11:33
Oportunităţi de studii în Suedia pentru moldoveni
Tinerii din Moldova sunt invitaţi să facă stagii de cercetare, precum şi să studieze la ciclurile de masterat şi doctorat la instituţiile de învăţământ din Suedia, în anul academic 2015-2016.
25 Decembrie 2014 | 16:11
Termenul de depunere a dosarelor pentru studii la Universitatea Americană din Bulgaria, extins
Tinerii din Republica Moldova mai pot aplica pentru burse de studii la Universitatea Americană din Bulgaria. Termenul de depunere a dosarelor pentru studii a fost extins până pe 30 decembrie curent.
10 Decembrie 2014 | 11:00
Burse de studii în Ungaria pentru cetăţenii Republicii Moldova
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru burse de studii la Universitatea Naţională de Serviciu Public din Budapesta, Ungaria.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam