Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
18 August 2014 | 16:07
Cetăţenii moldoveni vor putea obţine burse de studii postuniversitare în Germania pentru anii 2015-2016, prin intermediul Programului DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst). Programul este finanţat de Ministerul Federal pentru Dezvoltare şi Cooperare Economică din Germania.
18 August 2014 | 14:27
Cei mai buni 67 de elevi şi studenţi din ţară vor primi burse de merit
Cei mai buni 67 de elevi şi studenţi din ţară vor primi în acest an burse de merit. Guvernul va aloca în acest scop peste 80 de mii de lei din bugetul de stat, anunţă Radio Moldova.
18 August 2014 | 09:52
Elveţia oferă burse de studii cercetătorilor moldoveni
Guvernul Elveţiei acordă cercetătorilor din Republica Moldova mai multe tipuri de burse pentru anul academic 2015-2016. Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC), citat de Moldpres, bursele vor fi oferite pentru cercetări ştiinţifice cu durata de 12 luni, pentru studii de doctorat pentru cel mult trei ani şi pentru studii postdoctorale cu durata de un an.
18 Iulie 2014 | 08:25
Tinerii care doresc să înveţe în România pot depune dosarele la Bălţi, Chişinău, Cahul
Tinerii din Republica Moldova care doresc să înveţe în România, pot depune dosarele de înscriere la Comisia mixtă de selecţie, care va activa la Bălţi, Chişinău, Cahul, între 27 iulie - 7 august 2014, anunţă Ambasada României la Chişinău.
14 Iulie 2014 | 15:30
Lituania oferă burse de studii complete de masterat
În cadrul programului de asistenţă financiară pentru studii complete de masterat, Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei al Republicii Lituania, va oferi, în anul 2014, susţinere financiară pentru studii de masterat cetăţenilor moldoveni.
10 Iulie 2014 | 16:40
Târguri ale universităţilor din România, organizate în trei oraşe din Moldova
Un număr de 17 centre universitare din România îşi vor prezenta ofertele de studii pentru elevii şi studenţii basarabeni care vor să-şi continue studiile peste Prut în cadrul unui Târg al Universităţilor din România.
08 Iulie 2014 | 15:02
A fost prelungit termenul de depunere a dosarelor pentru Bursa Bundestagului German
Termenul de depunere a dosarelor pentru Bursa Parlamentară Internaţională a Bundestagului German 2015 a fost prelungit până la 15 iulie curent, anunţă Ambasada Germaniei în Republicii Moldova.
07 Iulie 2014 | 10:05
Oficiali moldoveni prezenţi la festivitatea de înmânare a diplomelor absolvenţilor Universităţii Lingvistice de Stat din Rusia
Recent a avut loc ceremonia de înmânare a diplomelor de studii superioare unui nou grup de absolvenţi din grupa cu studiere în limba română din cadrul Universităţii Lingvistice de Stat din Rusia la specialitatea traducători.
03 Iulie 2014 | 14:19
Muncitorii moldoveni pot aplica pentru muncă legală în Israel
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) continuă selectarea muncitorilor moldoveni pentru munca legală în Israel conform acordului interguvernamental bilateral.
02 Iulie 2014 | 10:38
România a făcut publică oferta de burse pentru cetăţenii moldoveni
Guvernul României a făcut publică oferta de burse pentru cetăţenii Republicii Moldova pentru anul academic 2014-2015, astfel tinerii moldoveni pot aplica dosarul pentru cele 5 mii de burse oferite.
01 Iulie 2014 | 16:15
Cercetătorii moldoveni pot aplica pentru burse, lansate de Fundaţia ERSTE
Oamenii de ştiinţă din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est sunt invitaţi să aplice pentru proiecte de cercetare pe teme legate de schimbările demografice, economice şi sociale. Tema ediţiei 2014 - 2016 a programului lansat de Fundaţia ERSTE este: „Diaspora, statele-naţiune şi societăţile majoritare din Europa Centrală şi de Est”.
25 Iunie 2014 | 14:38
Studii în Serbia pentru tineri din Moldova
Tinerii din Republica Moldova vor avea posibilitatea să-şi continue studiile universitare şi postuniversitare în instituţii de învăţământ din Serbia. În acest sens, Executivul a aprobat miercuri, 25 iunie, semnarea unui Acord de cooperare între Guvernele de la Chişinău şi Belgrad.
13 Iunie 2014 | 12:38
Burse pentru cetăţenii moldoveni în Bulgaria
Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei al Republicii Bulgaria oferă burse de studii pentru cetăţenii Republicii Moldova pentru anul academic 2014 – 2015.
12 Iunie 2014 | 16:23
Admiterea la studii în România, discutată de studenţi basarabeni cu oficiali de la Ministerul Educaţiei de la Bucureşti
Membri ai asociaţiilor studenţilor de basarabeni din România s-au întâlni astăzi, 12 iunie, cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale din România.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam