Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
25 Mai 2018 | 18:30
Ambasadoarea Republicii Federale Germania, Julia Monar, a anunţat astăzi, în cadrul unei recepţii, numele beneficiarilor burselor Serviciului German de Schimb Academic, dar şi ale câştigătorilor concursului literar şi „Cel mai bun învăţător de limba germană”, organizate de Ambasadă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
09 Octombrie 2014 | 13:41
Elevii din Republica Moldova vor studia în SUA în locul elevilor ruşi
Mai multe locuri destinate elevilor de liceu din Federaţia Rusă, în cadrul unui program de schimb de experienţă pentru elevii de liceu între SUA şi state din fosta URSS, vor fi redistribuite pentru elevi din Republica Moldova, Ucraina, Georgia şi Armenia, transmite Infoprut.ro.
30 Septembrie 2014 | 15:46
Oportunităţi de studii în şcoli private din SUA şi Marea Britanie
Liga Naţională de Dezbateri Preuniversitare (LNDP) informează despre programul de burse, anul academic 2015-2016 din SUA şi Marea Britanie, care oferă posibilitatea de a obţine burse de studii în şcolile private.
11 Septembrie 2014 | 11:01
Studenţii, cercetătorii şi artiştii din Moldova pot aplica pentru burse în Slovacia
Ambasada Slovaciei la Chişinău invită cetăţenii moldoveni să aplice pentru burse de mobilitate academică pentru semestrul de vară 2014-2015. Bursele sunt oferite pe o perioadă de până la 12 luni pentru studenţi, cercetători, profesori şi artişti în cadrul Programului Naţional de Burse al Slovaciei.
08 Septembrie 2014 | 15:38
Spania, Germania şi Franţa - cele mai populare destinaţii pentru studenţii Erasmus
În perioada 2012-2013, un număr record de 270 mii de studenţi au participat la unul din cele mai cunoscute programe UE de studiu în străinătate - Erasmus. Se estimează că numărul va creşte în viitor, după ce Parlamentul European (PE) a susţinut noul program ameliorat Erasmus+, care a început în septembrie.
07 Septembrie 2014 | 13:43
A fost publicată lista absolvenţilor admişi la universităţile din România
Pentru două mii de tineri moldoveni, visul de a urma o facultate peste Prut a prins contur. Ministerul Educaţiei de la Bucureşti a publicat lista provizorie a absolvenţilor din Republica Moldova care au fost admişi la instituţiile universitare de stat din România, pentru anul de studii 2014-2015.
06 Septembrie 2014 | 11:40
Elevi din Moldova au şansa să studieze în licee din SUA
Liceenii din Republica Moldova au şansa să studieze gratuit timp de un an în SUA. Doritorii sunt îndemnaţi să-şi depună dosarele de participare la Programul de schimb academic FLEX 2015-2016.
01 Septembrie 2014 | 15:17
Studenţii moldoveni admişi la studii în România - informaţi despre mediul universitar român
Asociaţia „Vocea Etnicilor Români din Basarabia” va desfăşura, în perioada 15-17 septembrie, proiectul „Student în România – între mit şi realitate”. Evenimentul vine în ajutorul celor peste 2000 de studenţi admişi anul acesta în instituţiile de învăţământul superior din România.
28 August 2014 | 13:10
Tineri moldoveni pot beneficia de burse de studii în Cehia
Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului al Republicii Cehe oferă 10 burse guvernamentale cetăţenilor Republicii Moldova pentru anul de studii 2015-2016.
19 August 2014 | 13:21
Şapte moldoveni au devenit bursieri la universităţile din Bratislava
Tineri moldoveni au obţinut şapte burse oferite de statul slovac. Aceasta este o practică a programul academic de interschimb, anunţă Mesager.
18 August 2014 | 16:07
Moldovenii pot beneficia de burse de studii postuniversitare în Germania
Cetăţenii moldoveni vor putea obţine burse de studii postuniversitare în Germania pentru anii 2015-2016, prin intermediul Programului DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst). Programul este finanţat de Ministerul Federal pentru Dezvoltare şi Cooperare Economică din Germania.
18 August 2014 | 14:27
Cei mai buni 67 de elevi şi studenţi din ţară vor primi burse de merit
Cei mai buni 67 de elevi şi studenţi din ţară vor primi în acest an burse de merit. Guvernul va aloca în acest scop peste 80 de mii de lei din bugetul de stat, anunţă Radio Moldova.
18 August 2014 | 09:52
Elveţia oferă burse de studii cercetătorilor moldoveni
Guvernul Elveţiei acordă cercetătorilor din Republica Moldova mai multe tipuri de burse pentru anul academic 2015-2016. Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC), citat de Moldpres, bursele vor fi oferite pentru cercetări ştiinţifice cu durata de 12 luni, pentru studii de doctorat pentru cel mult trei ani şi pentru studii postdoctorale cu durata de un an.
18 Iulie 2014 | 08:25
Tinerii care doresc să înveţe în România pot depune dosarele la Bălţi, Chişinău, Cahul
Tinerii din Republica Moldova care doresc să înveţe în România, pot depune dosarele de înscriere la Comisia mixtă de selecţie, care va activa la Bălţi, Chişinău, Cahul, între 27 iulie - 7 august 2014, anunţă Ambasada României la Chişinău.
14 Iulie 2014 | 15:30
Lituania oferă burse de studii complete de masterat
În cadrul programului de asistenţă financiară pentru studii complete de masterat, Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei al Republicii Lituania, va oferi, în anul 2014, susţinere financiară pentru studii de masterat cetăţenilor moldoveni.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam