Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
06 Decembrie 2017 | 13:12
Tinerii din Republica Moldova vor fi informaţi despre oportunităţile de a studia la peste 500 de instituţii de învăţământ de peste hotare, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.
01 Iulie 2014 | 16:15
Cercetătorii moldoveni pot aplica pentru burse, lansate de Fundaţia ERSTE
Oamenii de ştiinţă din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est sunt invitaţi să aplice pentru proiecte de cercetare pe teme legate de schimbările demografice, economice şi sociale. Tema ediţiei 2014 - 2016 a programului lansat de Fundaţia ERSTE este: „Diaspora, statele-naţiune şi societăţile majoritare din Europa Centrală şi de Est”.
25 Iunie 2014 | 14:38
Studii în Serbia pentru tineri din Moldova
Tinerii din Republica Moldova vor avea posibilitatea să-şi continue studiile universitare şi postuniversitare în instituţii de învăţământ din Serbia. În acest sens, Executivul a aprobat miercuri, 25 iunie, semnarea unui Acord de cooperare între Guvernele de la Chişinău şi Belgrad.
13 Iunie 2014 | 12:38
Burse pentru cetăţenii moldoveni în Bulgaria
Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei al Republicii Bulgaria oferă burse de studii pentru cetăţenii Republicii Moldova pentru anul academic 2014 – 2015.
12 Iunie 2014 | 16:23
Admiterea la studii în România, discutată de studenţi basarabeni cu oficiali de la Ministerul Educaţiei de la Bucureşti
Membri ai asociaţiilor studenţilor de basarabeni din România s-au întâlni astăzi, 12 iunie, cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale din România.
09 Iunie 2014 | 09:39
Moldovenii pot beneficia de 61 de programe de studii în Olanda
Cetăţenii Republicii Moldova care îşi fac studiile în instituţiile de învăţământ din Olanda sau cei care intenţionează să studieze în universităţile din statul olandez pot apela la suportul a 61 de programe care oferă burse de studii cetăţenilor mai multor state, inclusiv cetăţenilor moldoveni.
03 Iunie 2014 | 14:32
Burse pentru moldoveni în universităţile din SUA
Tinerii din Republica Moldova pot aplica dosarul pentru un program de burse oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Programul acoperă taxele de şcolarizare, o bursă lunară, asigurare medicală, precum şi achitarea călătoriei.
03 Iunie 2014 | 09:49
Moldovenii pot aplica pentru burse de doctorat în Grecia
Cetăţenii moldoveni pot aplica dosarul pentru burse de studii pentru anul academic 2014-2015 în Grecia.
30 Mai 2014 | 16:34
Tineri moldoveni pot fi parte a echipei Moldovei la CALRE
Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRE) a venit cu iniţiativa de a oferi tinerilor din ţările membre ale Consiliului Europei oportunitatea de a-şi face auzită vocea, de a-şi reprezenta ţara la nivel înalt şi de a contribui la promovarea valorilor şi viziunii europene, informează site-ul stagii.gov.md. Astfel, pe lângă membrii deja existenţi, fiecărei delegaţii naţionale i se va alătura un nou membru - un tânăr sau o tânără - care va fi selectat prin concurs.
29 Mai 2014 | 16:24
Moldovenii pot opta pentru burse la MGIMO
Cetăţenii moldoveni pot aplica dosarul pentru cele două burse de studii universitare pentru anul academic 2014-2015 oferite de Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse (MGIMO).
26 Mai 2014 | 13:11
Moldovenii din Italia pot aplica pentru un job la Consulatul Moldovei din Padova
Moldovenii stabiliţi în Italia pot candida pentru funcţia de colaborator tehnic în cadrul Consulatului Republicii Moldova la Padova.
23 Mai 2014 | 16:25
Cetăţenii moldoveni pot beneficia de burse de studii în Republica Slovacă
Doi cetăţeni ai Republicii Moldova vor putea studia în Republica Slovacă în cadrul programului „Slovensko”, oferit de Ministerul Învăţământului, Ştiinţei, Cercetării şi Sportului al Republicii Slovace.
22 Mai 2014 | 09:47
Savanţii moldoveni pot obţine burse din partea EURIAS
Savanţii moldoveni vor putea obţine burse de studii din partea Institutului European pentru Studii Avansate (EURIAS), anunţă Academia de Ştiinţe a Moldovei.
06 Mai 2014 | 10:08
Ambasada Slovaciei la Chişinău oferă burse pentru cetăţenii moldoveni
Guvernul Slovaciei oferă două burse de studii pentru absolvenţii de liceu din Republica Moldova pentru o perioadă de zece luni la „Institutul de limbă şi pregătire academică pentru studenţii străini” a Universităţii Comenius din Bratislava.
05 Mai 2014 | 11:24
Funcţionari publici din Moldova, invitaţi la studii în Coreea de Sud
Institutul de Dezvoltare „Politici Publice şi Management” din Coreea de Sud, lansează apelul pentru burse de masterat în domeniile: politici publice şi politici de dezvoltare destinate funcţionarilor publici din Republica Moldova.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam