Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
25 Mai 2018 | 18:30
Ambasadoarea Republicii Federale Germania, Julia Monar, a anunţat astăzi, în cadrul unei recepţii, numele beneficiarilor burselor Serviciului German de Schimb Academic, dar şi ale câştigătorilor concursului literar şi „Cel mai bun învăţător de limba germană”, organizate de Ambasadă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
10 Iulie 2014 | 16:40
Târguri ale universităţilor din România, organizate în trei oraşe din Moldova
Un număr de 17 centre universitare din România îşi vor prezenta ofertele de studii pentru elevii şi studenţii basarabeni care vor să-şi continue studiile peste Prut în cadrul unui Târg al Universităţilor din România.
08 Iulie 2014 | 15:02
A fost prelungit termenul de depunere a dosarelor pentru Bursa Bundestagului German
Termenul de depunere a dosarelor pentru Bursa Parlamentară Internaţională a Bundestagului German 2015 a fost prelungit până la 15 iulie curent, anunţă Ambasada Germaniei în Republicii Moldova.
07 Iulie 2014 | 10:05
Oficiali moldoveni prezenţi la festivitatea de înmânare a diplomelor absolvenţilor Universităţii Lingvistice de Stat din Rusia
Recent a avut loc ceremonia de înmânare a diplomelor de studii superioare unui nou grup de absolvenţi din grupa cu studiere în limba română din cadrul Universităţii Lingvistice de Stat din Rusia la specialitatea traducători.
03 Iulie 2014 | 14:19
Muncitorii moldoveni pot aplica pentru muncă legală în Israel
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) continuă selectarea muncitorilor moldoveni pentru munca legală în Israel conform acordului interguvernamental bilateral.
02 Iulie 2014 | 10:38
România a făcut publică oferta de burse pentru cetăţenii moldoveni
Guvernul României a făcut publică oferta de burse pentru cetăţenii Republicii Moldova pentru anul academic 2014-2015, astfel tinerii moldoveni pot aplica dosarul pentru cele 5 mii de burse oferite.
01 Iulie 2014 | 16:15
Cercetătorii moldoveni pot aplica pentru burse, lansate de Fundaţia ERSTE
Oamenii de ştiinţă din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est sunt invitaţi să aplice pentru proiecte de cercetare pe teme legate de schimbările demografice, economice şi sociale. Tema ediţiei 2014 - 2016 a programului lansat de Fundaţia ERSTE este: „Diaspora, statele-naţiune şi societăţile majoritare din Europa Centrală şi de Est”.
25 Iunie 2014 | 14:38
Studii în Serbia pentru tineri din Moldova
Tinerii din Republica Moldova vor avea posibilitatea să-şi continue studiile universitare şi postuniversitare în instituţii de învăţământ din Serbia. În acest sens, Executivul a aprobat miercuri, 25 iunie, semnarea unui Acord de cooperare între Guvernele de la Chişinău şi Belgrad.
13 Iunie 2014 | 12:38
Burse pentru cetăţenii moldoveni în Bulgaria
Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei al Republicii Bulgaria oferă burse de studii pentru cetăţenii Republicii Moldova pentru anul academic 2014 – 2015.
12 Iunie 2014 | 16:23
Admiterea la studii în România, discutată de studenţi basarabeni cu oficiali de la Ministerul Educaţiei de la Bucureşti
Membri ai asociaţiilor studenţilor de basarabeni din România s-au întâlni astăzi, 12 iunie, cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale din România.
09 Iunie 2014 | 09:39
Moldovenii pot beneficia de 61 de programe de studii în Olanda
Cetăţenii Republicii Moldova care îşi fac studiile în instituţiile de învăţământ din Olanda sau cei care intenţionează să studieze în universităţile din statul olandez pot apela la suportul a 61 de programe care oferă burse de studii cetăţenilor mai multor state, inclusiv cetăţenilor moldoveni.
03 Iunie 2014 | 14:32
Burse pentru moldoveni în universităţile din SUA
Tinerii din Republica Moldova pot aplica dosarul pentru un program de burse oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Programul acoperă taxele de şcolarizare, o bursă lunară, asigurare medicală, precum şi achitarea călătoriei.
03 Iunie 2014 | 09:49
Moldovenii pot aplica pentru burse de doctorat în Grecia
Cetăţenii moldoveni pot aplica dosarul pentru burse de studii pentru anul academic 2014-2015 în Grecia.
30 Mai 2014 | 16:34
Tineri moldoveni pot fi parte a echipei Moldovei la CALRE
Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRE) a venit cu iniţiativa de a oferi tinerilor din ţările membre ale Consiliului Europei oportunitatea de a-şi face auzită vocea, de a-şi reprezenta ţara la nivel înalt şi de a contribui la promovarea valorilor şi viziunii europene, informează site-ul stagii.gov.md. Astfel, pe lângă membrii deja existenţi, fiecărei delegaţii naţionale i se va alătura un nou membru - un tânăr sau o tânără - care va fi selectat prin concurs.
29 Mai 2014 | 16:24
Moldovenii pot opta pentru burse la MGIMO
Cetăţenii moldoveni pot aplica dosarul pentru cele două burse de studii universitare pentru anul academic 2014-2015 oferite de Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse (MGIMO).

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam