Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
14 Martie 2017 | 09:00
A fost dat startul înscrierii la Programul de instruire pe bază de burse în numele lui Saharov
Parlamentul European (PE) a lansat un concurs de cereri pentru participarea la Programul de instruire pe bază de burse în numele lui Saharov, astfel oferind posibilitate unui număr de până la 14 apărători aleşi din ţările non-UE să participe la un curs intensiv de două săptămâni la Bruxelles şi la Centrul European Interuniversitar pentru drepturile omului şi democratizare din Veneţia. Programul Saharov de instruire pe bază de burse se va desfăşura în perioada 5–17 iunie 2017, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Candidații trebuie să aibă experiență recunoscută în desfășurarea campaniilor de apărare a drepturilor omului în cadrul ONG-urilor și altor organizații, sau de sine stătător. Candidații de asemenea trebuie să cunoască limba engleză suficient de bine pentru a putea urmări și participa la discuțiile din cadrul activităților de grup și cursurilor de instruire practice din Bruxelles și Veneția. Bursele acoperă deplasarea tur-retur a candidatului, cazarea la Bruxelles și Veneția, precum și diurna.

Termenul-limită de depunere a cererilor de participare la program este 26 martie 2017.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam