Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
08 Iulie 2014 | 15:02
A fost prelungit termenul de depunere a dosarelor pentru Bursa Bundestagului German
Termenul de depunere a dosarelor pentru Bursa Parlamentară Internaţională a Bundestagului German 2015 a fost prelungit până la 15 iulie curent, anunţă Ambasada Germaniei în Republicii Moldova.
Astfel, absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova pot depune dosarul pentru efectuarea unui stagiu în cadrul biroului unui parlamentar german. Eligibili pentru program sunt tinerii născuţi după 28 februarie 1985 care cunosc la nivel avansat limbă germană.

Participanţilor la program li se oferă astfel posibilitatea de a face cunoștință cu sistemul parlamentar german, cu procesele decizionale precum şi să acumuleze experienţă practică privind activitatea parlamentară.

Programul durează de la 1 martie până la 31 iulie 2015. Participanţii vor primi o bursă lunară în valoare de 450 de Euro. Cheltuielile de călătorie, asigurare şi cazare vor fi suportate de către partea germană.

Dosarul complet urmează a fi expediat până la 15 iulie 2014, prin e-mail: info@chisinau.diplo.de.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam