Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
07 Septembrie 2014 | 13:43
A fost publicată lista absolvenţilor admişi la universităţile din România
Pentru două mii de tineri moldoveni, visul de a urma o facultate peste Prut a prins contur. Ministerul Educaţiei de la Bucureşti a publicat lista provizorie a absolvenţilor din Republica Moldova care au fost admişi la instituţiile universitare de stat din România, pentru anul de studii 2014-2015.
Lista aspiranţilor din Republica Moldova admişi la studii în România poate fi accesată pe pagina web: www.edu.ro.

Cei care nu s-au regăsit în rândul celor admişi pot să-şi mai încerce o dată norocul în cadrul sesiunii a doua. România ocupă primul loc în topul ţărilor unde preferă să-şi urmeze studiile absolvenții de liceu din țara noastră.

În acest an, Guvernul României a oferit 5.000 de burse, dintre care 1.500 pentru învăţământului preuniversitar, circa 3.000 de burse pentru studii superioare, 25 de burse pentru rezidenţiat şi 125 de burse pentru doctorat, notează Mesager.
 
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam