Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
09 Iulie 2015 | 15:03
Absolvenţii din Republica Moldova se pot înscrie online şi gratuit la sesiunea de admitere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi
Candidaţii din Republica Moldova se pot înscrie online şi gratuit la sesiunea de admitere din luna iulie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, fără a fi necesară prezenţa lor în România. Pentru candidaţii de etnie română din afara graniţelor, Universitatea oferă zece locuri bugetate, cu bursă, cinci locuri fără taxă şi fără bursă şi 45 de locuri cu taxă.
Universitatea ieșeană va organiza înscrierile la admitere în perioada 13 - 18 iulie, iar candidații moldoveni vor putea să transmită digital toate actele necesare, folosind site-ul http://inscriere.uaic.ro. În plus, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” oferă gratuitate la taxa de înscriere tuturor tinerilor din Moldova care își vor trimite dosarul de candidatură la admitere prin internet.

Pentru admiterea la licență, toate cele 15 facultăţi vor lua în considerare notele obţinute la examenul de Bacalaureat. Pentru facultățile care susțin probe suplimentare de admitere, va fi necesară prezența la Iași.

Pentru înscrierea la master, cu diplomă de licenţă obţinută în România, candidații moldoveni au la dispoziție 20 de locuri fără taxă (cu bursă de studii), 25 de locuri fără taxă (fără bursă de studii) şi 45 de locuri cu taxă.

Pe lângă programele de studiu oferite în România de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, candidații din Republica Moldova mai au la dispoziție încă o opțiune - de a studia la extensiunea din Bălți a Universității ieșene. În cadrul extensiunii, cursurile se desfăşoară în spaţiile didactice ale Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, dar tinerii sunt studenți ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, care acordă şi diploma de absolvire. Toate locurile sunt la buget, finanţate de Guvernul României.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam