Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
12 Iunie 2014 | 16:23
Admiterea la studii în România, discutată de studenţi basarabeni cu oficiali de la Ministerul Educaţiei de la Bucureşti
Membri ai asociaţiilor studenţilor de basarabeni din România s-au întâlni astăzi, 12 iunie, cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale din România.
Potrivit informaţiei plasate pe un site de socializare, în cadrul întrevederilor au  fost puse în discuție detaliile cu privire la metodologia de admitere la studii a etnicilor români din afara granițelor și alte aspecte privind statutul tinerilor basarabeni care fac studiile în România.

Aceeaşi sursă anunţă că OSB Bucureşti alături de celelalte organizații se vor ocupa şi în acest an de informarea şi consilierea tinerilor români basarabeni în legătură cu metoda şi procedura prin care aceştia pot veni la studii in România.

Tinerii basarabeni au prezentat oficialilor de peste Prut noi propuneri pentru îmbunătățirea şi implementarea cu succes a metodologiei, aceşti au mai subliniat că îşi propun să ofere informaţii despre specificul, importanţa şi oportunitățile pe care le oferă studiile în România.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam