Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
03 Mai 2017 | 15:06
Ambasada Germaniei anunţă lansarea proiectului Bursa Parlamentară 2018
Bundestagul German invită şi în 2018, pentru o perioadă de cinci luni, absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova la un stagiu de practică în cadrul biroului unui deputat german de la Berlin. Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Germaniei la Chişinău, pot participa cei interesaţi de politică, care au cunoştinţe bune de limba germană, informează IPN.
Participanților la program li se oferă posibilitatea de a cunoaște sistemul parlamentar german, procesele decizionale precum şi de a acumula experiență practică privind activitatea parlamentară. Scopul programului este de a aprofunda relaţiile dintre Germania şi Republica Moldova.

Anual în acest program participă peste o sută de persoane din întreaga lume. Din 2008 şi până în prezent 28 de tineri din Republica Moldova au beneficiat de posibilitatea de a face un stagiu de practică în Bundestag. Programul va dura de la 1 martie până la 31 iulie 2018, participanți beneficiind de o bursă lunară de 500 de euro, cazare gratuită şi asigurare.

Persoanele interesate trebuie să fie născute după 1 martie 1988 şi să posede cunoștințe foarte bune de limbă germană. Informații detaliate despre programul de burse, condițiile de eligibilitate, procedura de aplicare şi cea de selecţie pot fi preluate de pe pagina de internet: http://www.bundestag.de/ips. Dosarul complet urmează a fi expediat până la 30 iunie 2017 prin e-mail la info@chisinau.diplo.de într-un fişier PDF.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam