Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
06 Mai 2014 | 10:08
Ambasada Slovaciei la Chişinău oferă burse pentru cetăţenii moldoveni
Guvernul Slovaciei oferă două burse de studii pentru absolvenţii de liceu din Republica Moldova pentru o perioadă de zece luni la „Institutul de limbă şi pregătire academică pentru studenţii străini” a Universităţii Comenius din Bratislava.
Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Slovaciei la Chişinău, studiile se vor axa pe cunoaşterea limbii slovace şi pregătirea academică pentru examenele de admitere la universităţile publice din Slovacia cu profil tehnic.

Cetăţenii moldoveni vor beneficia de o bursă în sumă de 280 de euro lunar, dintre care vor trebui să-şi asigure cazarea şi masa, informează Moldpres.

Dosarul de aplicare trebuie să conţină: documentul care să certifice absolvirea studiilor liceale, în limba engleză sau slovacă, certificatul cu media notelor obţinute pe parcursul anilor de liceu, adeverinţa de naştere, CV-ul actualizat şi un certificat medical.

Dosarul urmează a fi depus la Ambasada Republicii Slovace la Chişinău până la data de 30 mai curent. Câștigătorii vor fi anunţaţi la mijlocul lunii iunie, iar anul de studii va începe în septembrie 2014.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam