Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
20 Martie 2014 | 16:26
Burse de masterat şi doctorat în Estonia
Studenţii moldoveni pot aplica pentru studii de cercetare în cadrul instituţiilor de învăţământ superior din Republica Estonia. Tinerii moldoveni pot aplica pentru orice domeniu de studii, bursele fiind ferite pe o perioadă cuprinsă între 1-10 luni.
Doritorii pot aplica până la 1 mai 2014 , expediind dosarul direct la adresa Fundaţiei Archimedes (Archimedes Foundation, Bilateral agreements, Koidula 13a, 10125 Tallinn, Estonia). Aplicările vor fi efectuate și online, pe site-ul Fundaţiei, până la 24 aprilie la adresa electronică: http://archimedes.ee/en/foundation/document-submission-form/.

Tinerii selectați vor beneficia de bursă lunară în valoare de 288 de euro pentru studenții la master și 385 euro – pentru doctoranzi.

Informaţiile privind oportunităţile granturilor de studii sunt accesibile aici: http://www.studyinestonia.ee/study/scholarships/bilateral-agreements/moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam