Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
06 Martie 2014 | 16:27
Burse de masterat în Europa pentru moldoveni
Tinerii din Republica Moldova îşi pot continua studiile în instituţiile de învăţământ superior din Europa în cadrul programului „Erasmus+”.
Proiectul pentru burse de masterat „Joint Master Deegre” face parte din programul UE pentru educaţie, formare, tineret şi sport „Erasmus+”.

Eligibili de a aplica la acest concurs sunt tinerii care au obținut o diplomă de studii de licență în următoarele domenii: agricultură, veterinărie, inginerie, construcții, medicină, arte, matematică, informatică, științe sociale, business și drept.

O cerință obligatorie a concursului este ca aplicatul să nu fi fost anterior beneficiar al Programului „Erasmus Mundus”.

Tinerii interesați pot depune dosarele până pe 27 martie. Informaţii suplimentare găsiți pe site-ul Comisiei europene: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam