Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
10 Martie 2015 | 14:15
Burse de masterat la Universitatea Tartu, pentru moldoveni
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru burse de masterat la Universitatea Tartu din Estonia, pentru anul academic 2015-2016.
Potrivit instituției de învățământ, tinerii vor beneficia de o bursă lunară în valoare de 400 de euro, iar, dacă va fi necesar, țara gazdă va acoperi și taxa de școlarizare pentru perioada studiilor.

Autoritățile estoniene menționează că vor da preferință candidaților cu performanțe academice bune. Studenții care nu au absolvit instituțiile de învățământ până la termenul limită de admitere sunt eligibili cu condiția că restul documentelor de admitere vor fi expediate ulterior.

Cei interesați vor aplica la acest program până la 16 aprilie. Mai multe detalii aflați accesând linkul:http://www.ut.ee/en/ministry-foreign-affairs-scholarships-applicants-ukraine-georgia-armenia-moldova-belarus-and.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam