Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
26 Martie 2015 | 14:56
Burse de studii în Bulgaria
Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei din Republica Bulgaria oferă cinci burse de studii superioare pentru cetăţenii Republicii Moldova pentru anul academic 2015-2016.
Potrivit Ministerului Educației de la Chișinău,  bursele sunt oferite cetățenilor de diferite etnii, cu excepţia celor de etnie bulgară, pentru care concursul urmează să se organizeze mai târziu.

Pentru participare la concurs sunt eligibili deţinătorii diplomelor de bacalaureat şi elevii claselor XII, promoţia 2015. Aplicabile sunt următoarele specialități: filologie bulgară; filologie engleză; turism; arhitectură; regie, teatru și film.

Candidații la concurs vor depune actele la Ministerul Educaţiei, Direcţia Relaţii internaţionale şi integrare europeană până la data de 31 martie.

Bursele sunt acordate în conformitate cu prevederile Protocolului de colaborare între Ministerul Educaţiei şi Tineretului al Republicii Moldova şi Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei din Republicii Bulgaria, semnat la Sofia la 5 decembrie 2008.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam