Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
15 August 2017 | 18:42
Burse de studii în Slovacia pentru tineri moldoveni
Slovacia oferă burse de studii pentru şase tineri moldoveni. Ei îşi vor face studiile la diferite universităţi de top şi vor cunoaşte limba şi cultura ţării. Bursierii au fost felicitaţi de către ambasadorul Slovaciei la Chişinău, dar şi de către oficiali moldoveni, relatează Mesager.
Cei şase norocoşi spun că studiile în străinătate îi vor ajuta să-şi găsească un loc de muncă mai bun şi vor trăi experienţe noi. Prin obţinerea acestor burse, tinerilor li se oferă oportunitatea de a descoperi Europa.

Potrivit ambasadorului slovac, Robert Kirnag, în primul an de studii bursierii vor  învăţa limba ţării, după care vor urma patru sau cinci ani de studii de licenţă, la specialităţi precum medicina, economia, managementul şi relaţiile internaţionale.

Studenţii moldoveni vor primi lunar bursă de 300 de euro şi loc de trai gratuit.

În ultimii patru ani, Guvernul Slovaciei a oferit 20 de burse pentru tinerii din Republica Moldova la studii  pentru licenţă şi doctorat.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam