Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
16 Martie 2015 | 11:32
Burse de studii pentru moldoveni în Letonia
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru un Program de burse în Letonia pentru anul academic 2015-2016. Oferta este lansată de Agenţia de Stat pentru Dezvoltarea Educaţiei din Letonia, în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Letonia şi Guvernul Republicii Moldova privind Cooperarea în domeniul Educaţiei, Culturii, Tineretului şi Sportului.
Astfel, statul leton oferă burse de studii, cercetare și școli de vară studenților și cadrelor didactice din Republica Moldova, pentru anul academic 2015-2016.

Termenul limită de depunere a actelor pentru studii și cercetare este 1 aprilie 2015, iar pentru școli de vară - 4 mai 2015.

Condițiile de participare, formularul de înregistrare și documentele necesare pot fi găsite accesând pagina web a Agenției:
    http://www.viaa.gov.lv/eng/international_cooperation/scholarships_gov/latvian_scholarships/

     
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam