Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
13 Iunie 2014 | 12:38
Burse pentru cetăţenii moldoveni în Bulgaria
Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei al Republicii Bulgaria oferă burse de studii pentru cetăţenii Republicii Moldova pentru anul academic 2014 – 2015.
Dosarul candidatului va cuprinde următoarele acte: cerere de participare la concurs (se completează la depunerea actelor); actul de studii (sau situaţia şcolară pe anii de liceu pentru elevii clasei XII, promoţia 2014) original şi copie;  adeverinţa de naştere, original şi copie; buletinul de identitate, original şi copie; - copii ale diplomelor de participare la olimpiadele republicane şi internaţionale (după caz).

Testările de admitere vor fi organizate la Liceul Teoretic Bulgar „Vasil Levski” din oraşul Chişinău la 26 iunie şi la Universitatea de Stat „Grigorii Ţamblac” din oraşul Taraclia la 28 iunie.

Candidaţii vor depune setul de documente pentru o bursă în Bulgaria la 25 iunie pentru examenul organizat în Chişinău şi la 27 iunie pentru examenul organizat în oraşul Taraclia.

Pentru informaţii adiţionale accesaţi site-ul oficial al Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei al Republicii Bulgaria http://www.mon.bg/?go=page&pageld=15&subpageld=173 .
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam