Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
03 Iunie 2014 | 14:32
Burse pentru moldoveni în universităţile din SUA
Tinerii din Republica Moldova pot aplica dosarul pentru un program de burse oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Programul acoperă taxele de şcolarizare, o bursă lunară, asigurare medicală, precum şi achitarea călătoriei.
Programul „Fulbright” este adresat studenților străini prevede burse pentru unul sau mai mulți ani academici în cadrul universităților americane. Tinerii pot solicita burse în diferite domenii, cu excepția medicinii.

Eligibili pentru acest program sunt cetățenii Republicii Moldova care cunosc la nivel avansat limba engleză și au absolvit o instituție de învățământ superior de la noi cu rezultate bune.

Cei interesați vor aplica dosarul online până la 15 iunie la adresa https://apply.embark.com/student/fulbright/international/20/

Pentru întrebări suplimentare puteți solicita informații la Ambasada SUA, la următoarele numerele de telefon 022408352 sau 022408995 .
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam