Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
26 Ianuarie 2017 | 18:02
Burse pentru studii de licenţă şi master în China
Guvernul Republicii Populare Chineze oferă tinerilor din Republica Moldova cinci burse de studiu pentru ciclul de licenţă şi master, pentru anul academic 2017-2018, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit Ministerului Educației, studiile sunt precedate de un an pregătitor, pe parcursul căruia se va studia limba chineză și terminologia specifică profilului de specialitate selectat. Tinerii se pot înscrie online, pe pagina web.

Dosarele se vor depune la Ministerul Educației, Direcția Relații internaționale și integrare europeană, în două exemplare, până la data de 30 martie 2017.
Cheltuielile de transport internațional vor fi suportate de către candidați.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam