Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
11 Septembrie 2015 | 10:46
Burse pentru tinerii din Moldova în Germania
Tinerii din Republica Moldova care studiază jurnalismul sau germanistica pot efectua un stagiu de trei luni în Germania, în cadrul Programului de Stagiu de Vară, în Berlin pentru perioada iulie – septembrie 2016 oferit de către Serviciul German de Schimb Academic (DAAD).
Eligibili pentru a aplica la concurs sunt tinerii aflați în ultimul an de studii, precum și masteranzii din anul I sau II. Un alt criteriu de selecție este și cunoașterea la nivel avansat a limbii germane, fapt ce trebuie confirmat printr-un certificat de tip internațional.

Stagiarii vor beneficia de o bursă lunară în valoare de 750 de euro. Organizatorii programului vor achita costurile de drum și vor oferi cazare într-un cămin din Berlin.

Data limită a înscrierilor este 22 noiembrie 2015.

Mai multe informații aflați accesați site-ul:  www.jil.fu-berlin.de/.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam