Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
20 Iulie 2015 | 12:39
Cea de-a patra ediţie a Târgului Universităţilor din România s-a încheiat cu succes
Absolvenţii de gimnazii şi licee din Republica Moldova s-au arătat foarte interesaţi de ofertele de studii prezentate în cadrul Târgului Universităţilor din România. Declaraţia a fost făcută pentru TRM.MD de Mircea Nunu, preşedinte al Ligii Studenţilor Basarabeni din Galaţi.
Târgul Universităților din România s-a desfășurat în trei orașe: între 10 şi 12 iulie – la Chișinău, 14-15 iulie la Bălți, iar la Cahul, în perioada 17-18 iulie.

La Târgul Universităţilor din România desfășurat la Cahul au fost prezenți și consulul general al României la Cahul, Anca Corfu, viceconsulul Cosmin Ungureanu și primarul orașului, Nicolae Dandiş.

Amintim că pe 17 iulie a fost dat startul admiterii la studii în România, iar membrii Federației Asociațiilor de Basarabeni din România îi vor ajuta pe aplicanți să își verifice dosarul de concurs, fiind prezenți la sediile misiunilor diplomatice ale României din Cahul, Chişinău şi Bălţi.

Pentru anul academic 2015-2016, România oferă 1500 de locuri cu bursă și fără bursă pentru învățământul mediu, 2800 de locuri pentru studii superioare, 550 de locuri pentru masterat, 25 de locuri subvenționate cu bursă sunt pentru absolvenții de studii medicale din Republica Moldova, precum și 125 de locuri pentru programele doctorale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam