Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
18 August 2014 | 14:27
Cei mai buni 67 de elevi şi studenţi din ţară vor primi burse de merit
Cei mai buni 67 de elevi şi studenţi din ţară vor primi în acest an burse de merit. Guvernul va aloca în acest scop peste 80 de mii de lei din bugetul de stat, anunţă Radio Moldova.
Astfel, 12 studenți vor primi Bursa Republicii care este în valoare de 1320 lei. Bursa Guvernului de 1100 de lei va fi acordată altor 30 de studenți. De Bursa Președintelui Republicii Moldova vor beneficia 15 tineri, dintre care zece studenți vor primi burse a câte 1200 de lei, iar cinci a câte 930 de lei. Câte 800 de lei vor primi 20 de elevi care vor fi premiați cu bursa „Gaudeamus”.

Pentru a primi o bursă de merit, candidații  trebuie să obțină la sesiunea de vară din anul de studii 2014-2015 o medie mai mare de nouă puncte. 

Dosarele candidaților sunt examinate de către o comisie specială din cadrul Ministerului Educației.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam