Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
01 Iulie 2014 | 16:15
Cercetătorii moldoveni pot aplica pentru burse, lansate de Fundaţia ERSTE
Oamenii de ştiinţă din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est sunt invitaţi să aplice pentru proiecte de cercetare pe teme legate de schimbările demografice, economice şi sociale. Tema ediţiei 2014 - 2016 a programului lansat de Fundaţia ERSTE este: „Diaspora, statele-naţiune şi societăţile majoritare din Europa Centrală şi de Est”.
Prin această bursă Fundaţia ERSTE îşi propune să analizeze relaţia dintre diverse grupuri ale diasporei, ţara lor de reşedinţă şi ţara lor de origine, precum şi implicarea diasporei în dezvoltarea economică, politică, relaţia cu guvernele şi cu societatea civilă.

Propunerile de proiecte trebuie să ia în considerare atât oportunităţile, cât şi provocările create de diaspora şi de migraţia internaţională. Aplicanţii trebuie să aibă în vedere mai multe aspecte: cum se ocupă ţările de diaspora stabilită pe teritoriul lor; care este relaţia dintre diaspora şi guverne; ce rol joacă sau poate juca UE în exploatarea potenţialului de dezvoltare a diasporei din Europa Centrală şi de Est etc. Propunerile de proiecte de cercetare trebuie să ia în considerare atât oportunităţile, cât şi provocările create de diaspora şi de migraţia internaţională.

Propunerile de proiecte vor fi trimise în limba engleză folosind sistemul online: https://apply.erstestiftung.org/fellowship până la data de 24 august 2014.

Un juriu format din cadre universitare şi profesionişti din diferite universităţi şi alte instituţii vor examina toate aplicaţiile şi vor intervieva solicitanţii preselectaţi pentru programul de burse 2014-2016. Pentru mai multe detalii despre calendarul competiţiei şi condiţiile de participare accesaţi: http://www.erstestiftung.org/wp-content/uploads/2014/06/Fellowship-for-Social-Research_Call-2014.pdf

Finanţarea acordată pentru activităţile de cercetare, întâlniri, interviuri cu experţi, traduceri şi cheltuielile de călătorie va avea valoarea totală de 12 mii de euro.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam