Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
16 Ianuarie 2015 | 16:04
Cercetătorii moldoveni pot aplica pentru burse post-doctorale în Germania
Centrul pentru Ştiinţe Sociale din Berlin (WZB) lansează apelul de concurs pentru burse post-doctorale 2015 A.SK pentru cetăţenii moldoveni, în domeniul ştiinţelor sociale.
Bursele A.SK (numite după sponsorii: Angela și Shu Kai Chan) sunt acordate cu scopul de a sprijini cercetarea politicilor publice cu accent pe reformele economice și guvernamentale, de a încuraja reforma în sistemul social pentru a facilita și extinde activitățile productive, precum și pentru a aborda în mod competent problemele sociale actuale. Societatea se schimbă rapid, iar sistemele vechi au devenit incompatibile cu noile realități. Probleme noi pot fi rezolvate numai cu soluții noi.

Cele cinci burse vor fi acordate pentru o perioadă de la șase la 12 luni, în mărime de până la 2.400 €.

Dosarul candidaților va conține și un plan de lucru al proiectului de cercetare ce urmează a fi realizat prin intermediul bursei A.SK.
Termenul limită de depunere a cererilor este 1 februarie 2015.

Pentru mai multe informații despre Bursele A.SK, accesați pagina web: http://www.wzb.eu/de/ueber-das-wzb/ask-award/ask-mission-statement.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam