Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
21 Octombrie 2014 | 15:57
Cetăţenii moldoveni îşi pot continua studiile de cercetare în România
Cetăţenii moldoveni pot aplica pentru programul de burse doctorale şi postdoctorale „Eugen Ionescu” pentru anul academic 2014-2015 în România.
Ambasada României la Chișinău informează că durata unei burse este de trei luni, începând cu data de 1 martie 2015. Bursele sunt acordate de România, prin intermediul Ministerul Afacerilor Externe, și gestionate de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF).

Fiecare candidat trebuie să contacteze una din universitățile românești afiliate la AUF și, o dată acceptat de către aceasta, să își depună dosarul de candidatură la Biroul Regional pentru Europa Centrală și Orientală al AUF cu sediul la București. Selecția dosarelor va fi realizată de o Comisie Regională de Experți.

Data limită pentru depunerea dosarelor este 14 decembrie 2014.

Informații adiționale despre Programul de burse pot fi găsite la adresa web: http://www.auf.org/bureau-europe-centrale-et-orientale/appels-offre-regionales/bourses-eugen-ionescu-14-15-appel/
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam