Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
22 Aprilie 2014 | 15:10
Cetăţenii moldoveni pot aplica pentru burse la Academia Diplomatică din Federaţia Rusă
Academia Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse oferă cetăţenilor Republicii Moldova burse de studii pentru anul academic 2014-2015. Termenul limită de depunere a dosarului – 29 aprilie.
Potrivit Ministerului Educației de la Chişinău,  bursele de studii sunt oferite pentru ciclul I, II  şi III. Specialităţile pentru care pot să îşi depună dosarul tinerii moldoveni sunt următoarele: Relații internaționale; Economie; Management; Jurisprudență; Istoria relațiilor internaționale și politicii externe; Drept internațional, Drept european; Instituții, procese și tehnologii politice; Regionalism și regionalizare politică.

Partea rusă asigură instruirea gratuită, candidații la studii urmând să suporte cheltuielile de transport, cazare şi cele de întreținere.

Setul de acte urmează să fie depus la Direcţia relații internaționale și integrare europeană a Ministerului Educației.

Proba de susținere a examenelor de admitere va avea loc în perioada 26 iulie – 01 august 2014.

Mai multe informații despre actele necesare pentru depunerea dosarului, găsiți pe pagina web: www.dipacademy.ru.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam