Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
15 Iunie 2015 | 11:04
Bulgarii din Moldova pot beneficia de burse oferite de Guvernul Bulgariei
Cetăţenii Republicii Moldova de etnie bulgari pot beneficia de 85 burse de studii în instituţiile de învăţământ superior de stat din Republica Bulgaria, pentru anul academic 2015-2016.
Dosarele pentru concurs se vor depune la Liceul Teoretic  „Vasil Levski” din municipiul Chișinău până la 26 iunie și la Universitatea de Stat „Grigore Ţamblac” din Taraclia, până la  27 iunie.

Examenele de admitere vor avea loc la Liceul Teoretic  „Vasil Levski” din municipiul Chișinău la 26 iunie, și respectiv , la 28 iunie, la Universitatea de Stat „Grigore Ţamblac” din orașul Taraclia.

Pentru informaţii detaliate despre oferta, accesaţi site-ul Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei al Republicii Bulgaria:

http://www.mon.bg/?go=page&pageld=15&_subpageld=173        
                    
Bursele sunt oferite în baza Protocolului de colaborare între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei din Republica Bulgaria, semnat la Sofia, la 18 septembrie 2003.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam