Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
07 Septembrie 2017 | 18:54
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru burse în Elveţia
Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru trei tipuri de burse oferite de către Guvernul Elveţiei, pentru anul academic 2018-2019. Este vorba despre studii de cercetare (12 luni), studii de doctorat (trei ani) şi studii post-doctorale (12 luni) în universităţi elveţiene, scrie IPN.

Limita de vârstă pentru studiile de cercetare și cele doctorale este de 35 de ani. O condiție obligatorie este cunoașterea la un nivel înalt a unei limbi străine: franceza, germana, italiana sau engleza, în funcție de universitatea selectată și cerințele acesteia.

Dosarele complete pot fi depuse în perioada 6 septembrie - 15 noiembrie 2017, în zilele de luni, marți și miercuri, de la 14:30 până la 17:00, la sediul Biroului de Cooperare al Elveției.

Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam