Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
27 Martie 2014 | 16:50
China ar putea oferi mai multe burse pentru moldoveni
Majorarea numărului de burse, realizarea proiectelor din domeniul tehnologiilor informaţionale în educaţie, schimb de profesori şi stagii. Toate acestea sunt prevăzute în cadrul Acordului de colaborare între Ministerele Educaţiei din Republica Moldova şi China.
Guvernul a aprobat, în şedinţa din 26 martie, iniţierea negocierilor pentru semnarea documentului, care vine să asigure punerea în aplicare a Acordului bilateral, încheiat în 2001. Părţile semnatare vor delega, în fiecare an, câte 20 de bursieri.

Totodată, documentul prevede acordarea suportului necesar pentru predarea limbii române în instituţiile din China, dar şi pentru predarea limbii chineze în universităţile din ţara noastră.

În baza Acordului interguvernamental, cel puţin 10 cetăţeni ai Republicii Moldova au studiat până acum în China. În prezent, în universităţile din Republica Moldova învaţă 20 de tineri din statul chinez.

În ultimii ani, mai multe universităţi din țara noastră au stabilit relaţii de colaborare cu instituţii de învăţământ superior din China, se arată într-un comunicat al Guvernului.
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam