Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
16 Aprilie 2014 | 09:45
China va dubla numărul de burse pentru cetăţenii Republicii Moldova
Numărul de burse acordat de Guvernul Chinei cetăţenilor Republicii Moldova va fi dublat. Astfel, 20 de tineri moldoveni vor beneficia de burse, începând cu perioada academică 2014-2015, şi nu 10 cum era până în prezent.
Acest lucru este prevăzut în Acordul de cooperare între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Educaţiei al Republicii Populare Chineze, semnat de ministrul Educaţiei, Maia Sandu, şi omologul său chinez, Yuan Guiren. Acțiunea a avut loc în cadrul vizitei pe care Maia Sandu a efectuat-o la Beijing, China. Acordul prevede că şi Republica Moldova va acorda 20 de burse tinerilor chinezi.

Potrivit Ministerului moldovean al Educaţiei, părţile au discutat şi despre Acordul de recunoaştere a diplomelor şi calificărilor. Proiectul acestui document a fost remis anterior Guvernului Republicii Populare Chineze, comunică Moldpres.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam