Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
04 August 2015 | 14:13
Circa patru mii de tineri din Republica Moldova doresc să facă studii în România
3461 de dosare au fost depuse de către tinerii din Republica Moldova pentru admiterea pe locurile subvenţionate de statul român. Despre acest lucru anunţă Ambasada României la Chişinău.
Potrivit misiunii diplomatice, Comisia mixtă care și-a desfășurat activitatea la Bălți, Chișinău și Cahul în perioada 17-31 iulie și-a încheiat activitatea.

Rezultatele referitoare la admiterea pe locurile subvenționate de statul român, în anul școlar/universitar 2015 – 2016, în regim cu bursă și fără bursă vor fi disponibile după data de 1 septembrie 2015, pe pagina electronică a Ministerului Educației și Cercetării Științifice din România.

Metodologia pentru școlarizarea românilor de pretutindeni, în învățământul din România, în anul școlar 2015 – 2016 poate fi accesată la pagina http://chisinau.mae.ro/local-news/1086.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam