Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
15 Septembrie 2015 | 17:00
Colegiul Europei oferă burse de studiu tinerilor din Moldova
Studenţii din Moldova au posibilitatea să studieze gratuit la Colegiul Europei din Belgia şi Polonia. Instituţia propune 14 burse de de studiu, care acoperă cheltuielile de cazare, masă şi costurile de călătorie. Tinerii care întrunesc cerinţele necesare şi au abilităţile necesare, pot depune o cerere în acest sens, începând cu 1 noiembrie.
Învăţământ la cel mai înalt nivel, condiţii bune pentru studii, campus academic cu mii de studenţi din toată lumea – acestea sunt condițiile pe care le propune Colegiul Europei din Belgia şi Polonia. De mai mulţi ani şi tinerii din Republica Moldova merg pentru a-şi continua studiile, dacă corespund unui şir de criterii. Printre acestea se numără cunoaşterea limbilor engleză şi franceză.

Cei interesaţi trebuie să se înregistreze și să  depună cereri on-line cu începere de la 1 noiembrie. După selecția pe care o vor face departamentele de studii ale Colegiului, candidații vor fi invitați la  un  interviu.

„În primul rând sunt importante abilităţile academice şi rezultatele din timpul anilor de studii, dar și cunoaşterea limbilor engleză şi franceză. Şi cel mai important este motivarea: să vrea să schimbe lucrurile şi să vrea să ajungă tot mai departe. Desigur şi cunoştinţele despre Uniunea Europeană contează”, a declarat, citat de Mesager, Richard Washington, reprezentant al Colegiului Europei.

Un an de studii în aceste instituții costă până la 24 mii de euro, bani asiguraţi de Uniunea Europeană. Studentul primeşte o mie de euro pe trimestru, pentru cheltuielile adiţionale.

Țările elibigile sunt Algeria, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Egipt, Georgia, Israel, Republica Moldova.

Mai multe detalii aflați din reportajul realizat de Mesager.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam