Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
19 Martie 2014 | 13:10
Douăzeci de burse de studii în Franţa pentru moldoveni
Guvernul Franţei a oferit pentru anul academic 2014-2015 douăzeci de burse de studii de masterat şi doctorat cetăţenilor Republicii Moldova.
Potrivit Ambasadei Franţei în Republica Moldova, bursa de studii de masterat este acordată tuturor studenţilor care au absolvit masteratul sau sunt în primul an la acest nivel de formare. De regulă, această bursă este alocată candidaţilor pentru o perioadă de nouă luni, comunică Moldpres.

Bursa de studii de doctorat este oferită pentru o perioadă de 15 luni, repartizate pe durata a trei ani de cercetare, pentru realizarea unei teze în cotutelă, cu susţinerea unui coordonator ştiinţific din Republica Moldova şi a altuia din Franţa.

Bursa Guvernului francez include o alocaţie lunară de subzistenţă în valoare de 767 de euro, o acoperire a cheltuielilor de înscriere universitară în valoare de 6 100 de euro pe an, asigurare socială franceză şi acces prioritar la căminele universitare. Cheltuielile legate de deplasare în Franţa vor fi acoperite de beneficiarii burselor.

Pentru depunerea dosarului candidatul trebuie, în particular, să fie titular al unei diplome de studii superioare recunoscută de Republica Moldova, să cunoască limba franceză şi să fie înscris sau în curs de înscriere la următorul an de studii la unul din nivelurile de formare vizate.

Dosarul poate fi depus până la 31 martie 2014.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam