Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
06 Septembrie 2014 | 11:40
Elevi din Moldova au şansa să studieze în licee din SUA
Liceenii din Republica Moldova au şansa să studieze gratuit timp de un an în SUA. Doritorii sunt îndemnaţi să-şi depună dosarele de participare la Programul de schimb academic FLEX 2015-2016.
La prima etapă a competiţiei, care se va desfăşura în perioada 8-25 septembrie, în mai multe localităţi din ţară, sunt invitaţi să participe elevii claselor a 9-a, a 10-a şi a 11-a, născuţi în perioada 1 ianuarie 1998 - 15 iulie 2000, care studiază engleza şi dețin cetăţenia Republicii Moldova.

Programul se desfăşoară în bază de concurs deschis, iar finaliştii sunt selectaţi de către o comisie independentă din SUA, alcătuită din experţi în domeniul învăţământului internaţional şi al schimbului academic.

Elevii selectați îşi vor face studiile într-un liceu din SUA şi vor trăi într-o familie americană.

Participanţii claselor absolvente urmează să repete anul de studii la reîntoarcerea în ţară, precizează ministerul Educaţiei de la Chișinău.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam