Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
09 Octombrie 2014 | 13:41
Elevii din Republica Moldova vor studia în SUA în locul elevilor ruşi
Mai multe locuri destinate elevilor de liceu din Federaţia Rusă, în cadrul unui program de schimb de experienţă pentru elevii de liceu între SUA şi state din fosta URSS, vor fi redistribuite pentru elevi din Republica Moldova, Ucraina, Georgia şi Armenia, transmite Infoprut.ro.
Oficialii americani, citaţi de New York Times, au anunţat că cele 240 de locuri disponibile în acest program pentru elevi din Rusia vor fi redistribuite către elevi din Republica Moldova, Ucraina, Georgia şi Armenia.

Totuşi, elevii ruşi care sunt în momentul de faţă în SUA vor putea să termine anul şcolar. „Sperăm că vom putea să reluăm programul în viitorul nu prea îndepărtat”, a declarat Victoria Nuland, subsecretar de stat al SUA.

Ucraina are, în momentul de faţă, 204 elevi la studii în SUA prin acest program. După redistribuire, Ucraina va avea 300 de locuri, iar restul de locuri rămase libere vor fi împărţite Republicii Moldova, Georgiei şi Armeniei, scrie cotidianul.ro.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam