Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
18 August 2014 | 09:52
Elveţia oferă burse de studii cercetătorilor moldoveni
Guvernul Elveţiei acordă cercetătorilor din Republica Moldova mai multe tipuri de burse pentru anul academic 2015-2016. Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC), citat de Moldpres, bursele vor fi oferite pentru cercetări ştiinţifice cu durata de 12 luni, pentru studii de doctorat pentru cel mult trei ani şi pentru studii postdoctorale cu durata de un an.
Totodată, Guvernul Elveţiei precizează că nu oferă burse pentru studii de masterat cetăţenilor Republicii Moldova în anul academic 2015-2016.

Pentru a obţine formularele de participare şi ghidul electronic privind condiţiile de aplicare, cei interesaţi pot trimite un mesaj la adresa chisinau@eda.admin.ch.

O condiţie obligatorie pentru a continua studiile în Elveţia este cunoaşterea la nivel înalt a unei limbi străine - franceza, germana, italiana sau engleza, în funcţie de universitatea selectată şi cerinţele acesteia.

Biroul de Cooperare al Elveţiei în Republica Moldova este autorizat să desfăşoare procedura de preselecţie şi intervievare a candidaţilor.

Dosarele se vor depune în perioada 2 septembrie - 15 noiembrie 2014 la sediul Biroului de Cooperare al Elveţiei/ Reprezentanţa Ambasadei Confederaţiei Elveţiene la Chişinău.
 
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam