Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
08 Iulie 2015 | 12:59
FAB: Mii de tineri sunt aşteptaţi la Târgul Universităţilor din România
Circa 5000 de tineri sunt aşteptaţi la cea de-a patra ediţie a Târgul Universităţilor din România. Evenimentul este organizat de Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni (FAB) din România ce se va desfăşura în perioada 10 – 18 iulie la Chişinău, Bălţi şi Cahul.
„Tinerii absolvenți din Republica Moldova care doresc să îți continue studiile universitare peste Prut sunt invitați la Târgul Universităților din România. În cadrul acestuia, voluntarii din cadrul asociațiilor membre vor prezenta oferte educaționale a 17 centre universitare. Vom oferi informații legate de procedura de admitere, actele necesare, metodologie, și desigur, vom împărtăși din experiența personală, astfel încât cei interesați să plece informați”, a declarat Constantin Cernega, președintele FAB România.   

Potrivit organizatorilor, Târgul Universităților din România se va desfășura în trei orașe, de pe 10 până pe 12 iulie – la Chișinău, 14-15 iulie la Bălți, ia la Cahul în perioada 17-18 iulie.

Amintim că în acest an România oferă 5000 de locuri de studii pentru cetățenii moldoveni, dintre care 1500 de locuri cu bursă și fără bursă pentru învățământul mediu, 2800 de locuri pentru studii superioare, 550 de locuri pentru masterat, 25 de locuri subvenționate cu bursă sunt pentru absolvenții de studii de studii medicale din Republica Moldova, precum și 125 de locuri pentru programele doctorale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam