Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
03 Aprilie 2015 | 16:37
Guvernul Ungariei oferă 12 burse cetăţenilor moldoveni
Guvernul Ungariei oferă cetăţenilor Republicii Moldova posibilitatea de a participa la programul de burse „Stipendium Hungaricum” pentru anul academic 2015 – 2016.
Prin intermediul acestui program se oferă 24 de burse, repartizate după cum urmează: 12 burse pentru studii superioare de licență, ciclul I, specialitățile: agricultură, științe, inginerie și tehnologie, relații internaționale și studii europene; 9 burse pentru studii superioare de master, ciclul II, specialitățile: agricultură, științe, inginerie și tehnologie, relații internaționale și studii europene; 3 burse pentru studii de doctorat, în orice domeniu de interes.

Bursierii vor fi scutiți de taxa de școlarizare; vor beneficia de locuri de cazare în campusurile studențești oferite de instituțiile de învățământ superior sau o sumă pentru acoperirea costurilor de cazare, precum și o bursă lunară.

Dosarele urmează a fi expediate până la data de 15 aprilie, în format electronic la adresa mob@bbi.hu și depuse la Ministerul Educației, bir. 437A.

Bursele sunt oferite în temeiul Programului de cooperare în domeniile educației și științei între Ministerul Educației al Republicii Moldova și Ministerul Resurselor Umane al Ungariei pentru anii 2014 – 2016, semnat la Budapesta, la 27 februarie 2014.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam