Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
23 Aprilie 2014 | 09:48
La Chişinău are loc selecţia candidaţilor pentru bursele de master oferite de Comisia Europeană
În perioada 22-24 aprilie, la Chişinău are loc selecţia candidaţilor pentru bursele de master oferite de Comisia Europeană ţărilor din cadrul Parteneriatului Estic.
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, procesul de selecţie se desfăşoară conform criteriilor Colegiului Europei şi este realizat de către reprezentanţii Colegiului care s-au deplasat în acest scop la Chişinău. În capitală sunt organizate în premieră interviurile din cadrul etapei finale de selecţie a candidaţilor din Republica Moldova, care anterior se desfăşurau la Bruges (Belgia) sau Natolin (Polonia).

Începând din acest an, la desfăşurarea procesului de selecţie a viitorilor studenţi participă şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, în parteneriat cu Colegiul Europei.

Colegiul Europei este o universitate privată care se bazează pe o reţea extinsă de contacte în instituţiile europene, administraţiile naţionale, organizaţiile internaţionale, universităţile europene şi cercurile profesionale. Obiectivul de bază al Colegiului este de a pregăti studenţii masteranzi pentru serviciul public antrenat în realizarea proceselor de integrare europeană.

Având în vedere meritele şi rolul pe care Colegiul Europei îl are în oferirea unor programe de studii de o calitate înaltă în domeniul politic, juridic, economic, al relaţiilor internaţionale şi, în special, privind procesul de integrare europeană, MAEIE îşi propune să ofere sprijinul necesar pentru antrenarea absolvenţilor acestei instituţii în serviciul public din Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam